طرز تهیه آش دندونی با آب قلم خوشمزه و مجلسی

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه آش دندونی با آب قلم به روشی اصیل را آموزش میدهیم. با ما همراه باشید…
آش دندونی یکی از آش های سنتی و خوشمزه ما ایرانی هاست. این آش را زمانی که کودک اولین دندون خود را در میاورد درست می کنند زیرا این آش سرشار از انواع پروتئین می باشد. این آش خوشمزه در شهرهای مختلف با کمی تغییرات درست می شود.
مواد لازم آش دندونی با آب قلم
- نخود: ۱ پیمانه
- لوبیا قرمز: ۱ پیمانه
- لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
- گندم: ۲ پیمانه
- سیر: ۳ حبه
- پیاز: ۲ عدد
- آب قلم: ۴ لیوان
- سیر داغ و نعنا داغ: به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه آش دندونی با آب قلم
مرحله اول (آماده سازی مواد)
ابتدا گندم و حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ آنها گرفته شود و کمی نرم شود.
مرحله دوم (پخت حبوبات)
ابتدا گندم را با آب فراوان می گذاریم خوب بپزد و وقتی بین دو دست فشار می دهیم له شود سپس حبوبات را جداگانه می پزیم و آبش را عوض می کنیم و آبکش می کنیم (سعی کنید حبوبات را جداگانه بپزید زیرا زمان پخت حبوبات باهم متفاوت است).
مرحله سوم (پخت آش)
پیاز را خلالی کرده و داخل قابلمه با زردچوبه فراوان خوب تفت بدهید تا طلایی شود سپس سیر رنده شده را اضافه می کنیم تا عطر سیر خارج شود و در آخر آب قلم و یا عصاره آب گوشت (در صورت استفاده از عصاره گوشت آن را در آب ولرم پودر کرده و باز می کنیم) به همراه حبوبات به آش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا آش با حرارت ملایم خوب جا بیفتد و در آخر نمک و فلفل سیاه و دو قاشق غذا خوری پیاز داغ را به آش اضافه می کنیم و با سیر داغ و نعنا داغ و کشک تزئین می کنیم.
درست کردن آب قلم
قلم گوسفندی بدون گوشت را تهیه کنید و خوب شسته و مقداری آب روی قلم ها ریخته و روی حرارت گذاشته و چند برگ بو را داخلش بیاندازید و زمان دهید تا خوب بپزد. بعد از ۱۰ ساعت که خوب پخت آن را از صافی رد کرده و دوباره آب قلم را میگذاریم تا خوب بپزد سپس استخوان ها را جدا و خوب میکس می کنیم و سپس موادمون رو دوباره از صافی رد می کنیم و داخل ظرف فریزری می گذاریم و برای هر بار استفاده یکی را استفاده می کنیم. حتما سعی کنید آب قلم تهیه کنید و در خانه داشته باشید زیرا بسیار برای آش و انواع غذاها مفید می باشد. با روش فوق اصلا آب قلم بوی بد نمی دهد حتما سعی کنید از زودپز استفاده کنید تا زمان خیلی کمتری را صرف کنید.
نکات و فوت و فن های آش دندونی
- گندم خیلی دیر می پزد سعی کنید از زودپر استفاده کنید تا خوب پخته و لعاب بی اندازد.
- می توان گندم را بعد پخت با گوشتکوب برقی خوب میکس کنیم و به آش اضافه کنیم.
- آش دندونی باید غلیظ باشد و آب کمی داشته باشد.
- در بعضی شهرها مقداری رب نیز به آش اضافه می کنند.
- به دلخواه می توان عدس و یا لوبیا سفید نیز اضافه کنید.
- مقداری مرزه خشک و یا سبزی آش را می توان اضافه کرد.
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
اطلاعات بیشتر...