طريقه خشك كردن میوه به برای دمنوش
![خشك كردن به](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2021/01/varene-aiva-chai-chashka-frukty.jpg)
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طريقه خشك كردن میوه به برای دمنوش را آموزش داده ایم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
دمنوش به یکی از نوشیدنیهای پرخاصیت و خوش عطر و طعم است که به راحتی آماده میشود. این نوشیدنی گرم برای تمامی فصول بخصوص پاییز و زمستان بسیار مناسب است.
خواص دمنوش به و طرز تهیه آن
به (Quince) میوهای زرد رنگ است که مربای آن بین ایرانیان که طرفداران بسیاری دارد. به در کتب طب سنتی ایران با نام «سفرجل» آورده شده است. میوه به خام دیرهضم بوده و به کندی از معده عبور کرده و به شدت موجب یبوست مزاج میگردد اما دمنوش به و به پخته این عوارض را ندارد.
روش خشك كردن به برای دمنوش
گرچه خشک کردن به برای تهیه دمنوش خانگی کمی زمان بر است ولی کاری دلنشین است که از آن لذت میبرید.
برای تهیه دمنوش به نخست باید به رسیده و شیرین ایرانی بخرید. به های وارداتی با اینکه ظاهر هندسی آراستهتری دارند در بیشتر موارد از بو و مزه لازم بی بهرهاند و بیشتر برای تزئین ظرف میوه مناسباند تا کاربرد و فایده طبی.
1- به ها را خوب بشویید تا پرزهای روی آن برود. اگر پوست به کاملاً زرد باشد نیازی به گرفتن آن نیست.
2- پس از شستن به باید آن را با رنده فلزی خلال کنید تا قطعاتی به طول حدوداً ۳ سانتی متر و قطر حدود ۲ میلی متر به دست آورید.
نکته: قطعات ریزتر یا درشتتر ممکن است در مراحل بعدی شما را با مشکل روبرو کنند.
3- سپس به های رنده شده را در سینی پهن کنید و روی وسیله گرمازایی با گرمای ملایم و پیوسته، مانند شوفاژ، قرار دهید.
بسته به رطوبت هوا و دمای گرم کننده بین ۱ تا ۲ روز طول میکشد تا قطعات به خشک شوند.
نکته: در این مرحله، خشکی نباید آنقدر زیاد باشد که خلالها را بتوان مانند چوب کبریت شکست.
4- مرحله پایانی در تهیه دمنوش به ، بو دادن آنهاست که نیاز به کمی مهارت دارد وگرنه ممکن است دمنوش به خوب از کار درنیاید.
برای این کار باید یک ماهی تابه فلزی را روی شعله گاز بگذارید تا ظرف خوبِ خوب داغ شود، به قدری که اگر قطرهای آب در آن ریختید به پرش درآید و زود بخار شود.
سپس خلالهای به خشک شده را یکباره در ماهیتابه ریخته و به سرعت با قاشق چوبی زیر و رو کنید تا حرارت به طور یکسان به همه خلالها برسد.
این کار را تا وقتی که رنگ خلالها به قهوهای پررنگ برسد ادامه بدهید. مراقب باشید به هایی که خردتر هستند زود میسوزند و باید مدام هم بزنید.
کمی دود بلندشدن از این خلالها هیچ عیبی ندارد و حتی به خوش رنگتر شدن دمنوش به هم کمک میکند، بنابراین از برخاستن کمی دود و دم نترسید.
5- پس از تغییر رنگ و بوداده شدن به ها، ماهیتابه را از حرارت دور کنید و بگذارید خنک شود. سپس آن را در ظرف دربسته شیشهای نگهداری کنید و از رطوبت هم دور نگهدارید.
طرز تهیه دمنوش به
چگونه میوه به را برای دمنوش خشک کنیم
برای تهیه دمنوش به برای هر نفر حدود یک قاشق غذاخوری معمولی از آن را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار، خوب دم کنید و سپس نوش جان کنید.
افزودن مقدار اندکی زعفران آثار قلبی و مغزی آن را تقویت میکند و رنگ و مزهاش را هم ارتقاء میدهد.
اگر میوه به شما کاملاً شیرین بوده باشد نیاز چندانی به شیرین کننده ندارید ولی اگر دوست داشتید خوب است که آن را با کمی نبات شیرین کنید و بنوشید.
روشی دیگر برای تهیه دمنوش به
موقع دمکردن دمنوش به، یک قاشق غذاخوری از به خشکشده را به همراه هل و دارچین در یک لیوان آب جوش داخل یک قوری چینی بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار آب دم بکشد.
سپس آن را صاف کرده و یک قاشق چایخوری زعفران آبکرده به آن اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید یک تکه نبات داخل دمنوش ریخته و آن را شیرین میل کنید.
نکات مهم در تهیه دمنوش به:
- اغلب چون در فصل به بخاری یا شوفاژ روشنه میتوان درون سینی روی بخاری یا شوفاژ قرار بدید تا خوب خشک شود.
- میتوان در دمای محیط هم خشک کرد ولی ممکن است چند روز طول بکشد.
- روزی 2-3 بار به رو زیر و رو کنید تا خشک شود.
- اگر در شهری رطوبتی زندگی میکنید نگذارید که خودش خشک بشه چون کپک میزند.
- بهتره داخل فر با دمای خیلی کم و مدت زمان زیاد و یا روی بخاری با شعله کم یا پیلوت به رو خشک کنید.
- پیشنهاد میکنم بیشتر از یکساعت روی حرارت غیر مستقیم نذارید چون دیگه به مزه پخته شده و مزه مربای به رو میگیره.
- توجه داشته باشید که باید مدام به ها را در موقع تفت خوردن هم بزنید تا زمانی که رنگ به قهوهای تغییر کند.
- اگر به را خوب تفت ندهید در موقع دم کردن چای به رنگ نمیدهد و عطر کمتری خواهد داشت.
خواص به:
- با خوردن به، عرق بدن خوشبو میشود.
- بهتر است خانمهای باردار برای جلوگیری از سقط جنین به مصرف کنند.
- علاوه بر گوشت به، دانه آن نیز برای التهاب دستگاه گوارش و مخاطها، سرفههای خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا تأثیر شگفتانگیزی دارد.
- میوه به تأثیر مثبتی بر فکر و ذهن دارد.
- روحیه را احیا کرده و باعث ایجاد نشاط و خوشحالی میشود.
- افسردگی ناشی از انواع سردردها را از بین میبرد.
- تقویت کننده قلب، کبد و معده میباشد.
- برای درمان زخم معده مفید است.
- تحریک کننده اشتهاست.
- نرم کننده سینه است.
- ادرارآور بوده و همچنین به هضم غذا کمک میکند.
- از التهاب پلک جلوگیری میکند.
- اگر قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید زیرا فیبر بالایی دارد و تا مدت زیادی شما را سیر نگه میدارد.
- میوه به ضد سرطان است زیرا دارای آنتی اکسیدان میباشد.
- به پایین آوردن کلسترول خون کمک میکند.
- به خاطر دارا بودن پتاسیم، به پایین آوردن فشار خون کمک میکند.
- به خاطر دارا بودن ویتامین ث، بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.
- جهت تقویت مغز و اعصاب مفید میباشد.
- به برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله عفونت روده، ورم حاد روده، اسهال مخصوصاً از نوع خونی، سوزش مجاری ادرار، تنگی نفس، سردردهای مزمن و التهابهای مختلف مفید است.
- از دانههای میوه به در سرماخوردگی و گلودرد استفاده میکنند.
- میوه به علاوه بر مزه مطبوع دارای ویتامین C، روی، پتاسیم، مس، آهن و فیبر رژیمی میباشد.
- مقوی اما دیر هضم است.
- بوئیدن به موجب رفع حالت تهوع و استفراغ میگردد.
- از ریفلاکس اسید معده به سمت بالا جلوگیری کرده و از بدبویی دهان جلوگیری میکند.
خواص به در علم نوین:
پیشگیری از سرطان:
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در به میتواند مواد مضر موجود در بدن به نام رادیکالهای آزاد را بی اثر کند. این ویژگی میتواند به تقسیم و تمایز سلولها در جهت صحیح کمک کند و از سرطانی شدن آنها جلوگیری کند.
کمک به کاهش وزن:
ترکیبات آنتی اکسیدانی این میوه منجر به افزایش متابولیسم انرژی شده و فیبر موجود در آن عملکرد دستگاه گوارش را تقویت کرده و از طرق مختلفی در روند کاهش وزن مؤثر است.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش:
فیبر رژیمی میوه علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش برای بسیاری از بیماریهای دستگاه گوارش از جمله بیماریهای التهابی روده (IBD)، انواع مختلفی از سرطانهای گوارشی و دیورتیکولیت مفید است.
خواص به برای پوست:
آنتی اکسیدانهای موجود در میوه به منجر به حذف بسیاری از عوامل مضر برای سلامت پوست شده و از این طریق در بهبود چین و چروک پوستی، حذف لکههای پوستی و در محافظت از پوست در برابر اشعه ماورابنفش نقش ایفا میکند.
تنظیم فشار خون:
پتاسیم موجود در به با شل کردن عروق و تنظیم انقباض عروقی به جریان بهتر خون در عروق کمک کرده و فشارخون را تنظیم میکند (۹). علاوه بر این به از طریق بهبود سطوح چربیهای خونی میتواند از بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی مانند سکته، نارسایی احتقانی قلب و بیماریهای عروق قلبی جلوگیری کند.
تنظیم سیستم ایمنی:
از دیرباز میوه به به شکل صورت موضعی برای درمان درماتیت آتوپیک که یک نوع آلرژی با تظاهرات پوستی است استفاده میشده است. علاوه بر این مقدار زیاد ویتامین C آن میتواند در تنظیم التهاب و عملکردهای سیستم ایمنی و تعداد گلبولهای سفید مؤثر باشد.
خواص به برای زیبایی مو:
محتوای مواد معدنی به برای خون سازی مفید است. تنظیم خون رسانی به فولیکولهای مو از طریق تقویت خون سازی و تنظیم گردش خون به رشد بهتر فولیکولهای مو کمک میکند.
خواص به در بارداری:
میوه به یکی از میوههای پیشنهادی برای خانمها است (به دلیل خواص آن برای زیبایی و سلامت پوست و مو) ولی میوه به و دمنوش به در طول دوران بارداری و حاملگی هم فواید زیادی دارد. میوه به دارای ویتامین B6 میباشد و بر روی تهوع و استفراغ بارداری (هیپر امزیس) مؤثر است و لذا در بارداری به ویژه بین هفته ۶ تا ۱۴ بارداری، به پیشنهاد میشود.
خواص به برای جنین:
خواص میوه به برای جنین موجود در شکم خانم باردار در مطالعههای کارآزمایی بالینی ارزیابی شده است. میوه به بر روی میزان IQ نوزاد متولد شده مؤثر است و کودکان را باهوش میکند. در بعضی مطالعهها هم بر زیبایی کودک تأثیر گذاشته است اما هنوز به طور نهایی تأیید نشده است.