نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه رشته و خشکار خانگی خوشمزه گیلانی

رشت خشکبار یا همان غلط رایج جامعه رشته و خشکار (گیلکی Rɵshtɵ Khushkar) شیرینی سنتی گیلانی و قدیمی گیلکان است. این شیرینی به عنوان شیرینی ویژهٔ ماه رمضان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که در گیلان و به‌ویژه در رشت شهر باران های نقره ای برای افطار آماده می‌شود نام این شیرینی از شکل این شیرینی که رشته گونه است گرفته شده در تهران نیز در مراکزی خاص به ویژه در ماه رمضان این شیرینی تهیه می‌شود.

تبلیغات

رشته‌خشکار به دلیل برخورداری از گلوکز و پروتئین گیاهی موجود در مغز گردو بسیار نیروبخش است.

مواد لازم رشته خوشکار خانگی:

  • آب: ۴ پیمانه
  • مغز گردو چرخ شده: ۱۰۰ گرم
  • مغز هل ساییده شده: به میزان لازم
  • آرد برنج: ۲ پیمانه پلو پز
  • روغن مایع: برای سرخ کردن
  • دارچین: یک قاشق مرباخوری
  • شکر: ۱/۵ پیمانه

مواد لازم برای شربت:

  • آب: ۱/۵ لیوان
  • دارچین: یک قاشق مرباخوری
  • شکر: به میزان لازم

طرز تهیه رشته خوشکار خانگی:

1. ابتدا برنج را می‌شوییم و چند ساعتی آن را خیس می‌کنیم و بعد آن را روی دستمالی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.

2. سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید (بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد.)

3. آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و چند ساعتی آن را کنار می‌گذاریم.

تبلیغات

4. سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می‌کنیم و مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می‌ریزیم (این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه‌ای تشکیل شده است).

5. یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم و انگشتان را روی تک‌تک سوراخ‌های شانه می‌گذاریم و آن را روی سینی قرار می‌دهیم و یکباره انگشتان را برمی‌داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می‌کنیم.

6. بعد از چند ثانیه آن را برمی‌داریم و روی پارچه تمیزی قرار می‌دهیم و بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا می‌کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم و از مایه وسط روی یک سمت از آن می‌ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن می‌آوریم و با کنار دست اطراف آن را می‌چسبانیم.

تمام مایه را به همین روش انجام می‌دهیم.

7. سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می‌کنیم و در شربت می‌غلتانیم و در ظرف مناسبی می‌چینیم.

تبلیغات

طرز تهیه شربت:

آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید. از روی حرارت برمی‌داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.

طرز تهیه خوشکار:

مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می‌کنیم به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود.

نوش جان 😉

3.3/5 - (3 امتیاز)

تبلیغات

منبع
wikibookswikipediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا