غذاهای دریایی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی مخصوص شب عید

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و مهم برای ما ایرانی‌ها می‌باشد و مانند ته چین مرغ و رشته پلو جزء غذاهای مناسبتی می‌باشد که در طول تاریخ از آن استفاده می‌کردند و این روزها نیز بیشتر در شب عید نوروز از آن استفاده می‌کنند. ازاین‌رو ما قصد داریم در ادامه این مطلب، شما را با نحوه تهیه سبزی پلو با ماهی آشنا سازیم.

مناسب برای: 6 نفر

زمان پخت و آماده سازی: 3 ساعت

مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی:

مواد لازم سبزی پلو:

  • برنج: 1 کیلو
  • سبزی پلو: 500 گرم
  • نمک: به میزان لازم
  • زعفران دم کشیده: 2 قاشق غذاخوری
  • کره یا روغن: 200 گرم

مواد لازم برای ماهی:

همچنین بخوانید: طرز تهیه پودر پیاز خانگی

سبزی‌های استفاده شده در سبزی پلو با ماهی شامل: 

  • شوید تازه
  • جعفری
  • گشنیز
  • مقداری تره
  • مقداری ساقه سیر
  • مقداری شنبلیله

می‌باشد که بسته به ذائقه شما می‌تواند تغییر کند و این نکته را باید یادآور شد که سبزی اصلی سبزی پلو، شوید است و بقیه سبزی‌ها برای طعم دهی بهتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

طرز تهیه سبزی پلو:

  1. ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت 3 تا 4 ساعت خیس دهید، بعد برنج را در آب جوش نیم پز کنید و بعد آبکش کنید.
  2. سبزی‌ها را هم پاک کنید و خوب بشویید. بعدازاینکه آب اضافی سبزی‌ها گرفته شد، آن‌ها را ریز خرد کنید.
  3. سبزی‌های خرد شده را درون تابه‌ای بزرگ که مقداری روغن در آن است ریخته و کمی تفت می‌دهیم تا هم مقداری سبزی سرخ شود و هم اینکه آب آن کاملاً تبخیر شود.
  4. ته قابلمه‌ای که می‌خواهید برنج را در آن دم کنید، مقداری روغن بریزید و هر ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه بچینید و روی آن چند کفگیر از برنج آبکش شده بریزید و روی برنج یک لایه از سبزی تفت داده شده بریزید.
  5. دوباره روی سبزی‌ها برنج بکشید و این ترتیب را تا تمام شدن برنج و سبزی‌ها ادامه دهید.
  6. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بالا بیاید. بعد مقداری زعفران روی برنج بریزید و بگذارید تا برنج روی حرارت کم دم بکشد.

سبزی پلو با ماهی مجلسیدستور پخت سبزی پلو با ماهی مجلسی

طرز سرخ کردن ماهی:

بعدازاینکه سبزی پلو را آماده کردیم حالا نوبت سرخ کردن ماهی می‌رسد، برای این کار ابتدا ماهی‌ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به‌طور کامل بشویید و در آخر آن را خشک کنید.

برای طعم دار کردن ماهی ابتدا باید یک ظرف مناسب انتخاب کنید و آرد، نمک، تخم گشنیز، آبلیمو، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز، پودر پاپریکا، پودر سیر و زعفران دم کرده بریزید و به صورت کامل مخلوط کنید و در انتها کمی روغن زیتون بریزید تا مایه مورد نظر آماده شود فقط باید مواظب باشید که مایه نه شل و نه سفت باشد. در انتها ماهی‌های برش داده شده را در مایه مورد نظر غلت می‌دهیم تا کاملاً مواد را به خودش جذب کند.

سرخ کردن ماهی در فر:

  • ابتدا روی سینی فر فویل می‌کشیم.
  • ماهی‌های آماده شده از قبل را روی سینی می‌چینیم.
  • در دمای 190 درجه در مدت 20 دقیقه ماهی‌ها در درون فر می‌پزند.

سرخ کردن ماهی در تابه:

  • ابتدا به اندازه مورد نیاز روغن داخل تابه می‌ریزیم و شعله را روشن می‌کنیم تا روغن کاملاً داغ شود.
  • سپس ماهی‌ها را به آرامی درون تابه قرار می‌دهیم.
  • اجازه می‌دهیم تا یک طرف ماهی‌ها سرخ شود و بعد ماهی را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.

نکته‌های درست کردن سبزی پلو با ماهی برای شب عید:

  • در تهیه سبزی پلو مخلوط کردن مقداری برنج دودی یا شمالی به برنجتان عطر آن را چندین برابر خواهید کرد.
  • سبزی استفاده شده در سبزی پلو نباید بیش‌ازحد ریز شود.
  • وقتی برنج را در دیس کشیدید مقداری از کره را چند تکه کنید و روی قسمت‌های مختلف برنج بگذارید تا براثر حرارت ذوب شود و زیر برنج برود.
  •  ماهی را می‌توانید به صورت گریل و یا با آرد سفید یا آرد سوخاری سرخ کنید.
5/5 - (1 امتیاز)
منبع
namnakگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا