تغذیه

چرا بهتر است غذا زیاد جویده شود؟ (فواید جویدن غذا)

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به فواید خوب و کامل جویدن غذا میپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

چرا بهتر است غذا زیاد جویده شود و چقدر باید جویده شود؟

متخصصان توصیه می‌کنند قبل از بلعیدن، حدوداً 32 مرتبه غذا جویده شود. در حقیقت هدف از جویدن این است که بافت مواد غذایی از بین برود. غذاهایی که جویدن آنها دشوارتر است، مانند استیک و آجیل، به 40 بار جویدن نیاز دارند و میوه‌هایی مانند هندوانه نیاز به 10 تا 15 مرتبه‌ای دارند. بنابرین با تمرکز چند باره بر جویدن، آهسته‌تر غذا خواهید خورد.

تنش و اضطراب زندگی رزومره در اکثر افراد بر نحوه غذا خوردنشان تأثیر می‌گذارد، برخی افراد با عجله غذا می‌خوردند و حتی از جویدن آن صرف نظر می‌کنند، شاید مسئله جویدن غذا در دنیای امروزی بی اهمیت به نظر بیاد اما اینگونه اقدامات غذایی منجر به مشکلات جدی در هضم غذا، پرخوری مداوم، نفخ و افزایش وزن می‌شود.

بسیاری بر این باورند هضم غذا از معده شروع می‌شود در حالی که نقطه شروع واقعی برای کل روند هضم غذا دهان است و این یکی از مهمترین دلایلی است که مجبورید غذا را به اندازه کافی بجوید. جویدن کل فرآیند هضم غذا را تنظیم می‌کند و اجازه می‌دهد مواد مغذی موجود در مواد غذایی توسط بدن دریافت شود.

وقتی صحبت از عمل جویدن می‌شود، دندان‌ها، زبان و غدد بزاقی شما همگی نقش مهمی دارند به این ترتیب که دندان‌ها غذای مصرفی را به لقمه‌های کوچکتر خرد می‌کنند، سپس غدد بزاقی آنزیم‌های مختلفی را بر روی غذا ترشح می‌کنند و زبان غذای موجود در دهان را به سمت معده هدایت می‌کند.

اهمیت جویدن غذا

  1. جذب مواد مغذی و انرژی بیشتری از غذا
  2. وزن مناسب
  3. حل شدن بیشتر غذا با بزاق دهان
  4. هضم راحت‌تر
  5. مفید برای دندانها
  6. کمتر شدن باکتری‌های اضافی در روده‌ها
  7. لذت بردن از غذا خوردن

فواید جویدن غذا

1. فواید جویدن غذا؛ هضم

جویدن اولین مرحله در هضم غذا است. جویدن با شکستن ذرات بزرگتر غذا به قطعات کوچکتر به متابولیسم (فرآوری) غذا کمک می‌کند. اگر غذا به درستی جویده نشود، ذرات بزرگتری وارد دستگاه گوارش می‌شوند و باعث مشکلات گوارشی مانند گاز، نفخ، یبوست، واکنش‌های غذایی، سردرد و کاهش سطح انرژی می‌شود.

2. فواید جویدن غذا؛ تجزیه

تجزیه مواد غذایی به ذرات ریزتر باعث جذب مقدار بیشتری از مواد مغذی (مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی) در بدن می‌شود.

3. فواید جویدن غذا؛ تغذیه پوشش روده

جویدن باعث افزایش تولید بزاق می‌شود که رشد و ترمیم بافت اپیتلیال را تحریک می‌کند. جویدن کامل مواد غذایی باعث افزایش تولید EGF و تغذیه روده می‌شود.

4. کاهش خطر رشد بیش از حد باکتریها

ذرات غذایی اگر به درستی تجزیه نشوند باعث رشد بیش از حد باکتری‌ها و افزایش تخمیر در روده شده و منجر به بیماری‌هایی مانند سوء هاضمه، نفخ، افزایش گاز و یبوست می‌شود.

چگونه می‌توان غذا را به درستی جوید؟

هر لقمه غذا در دهان باید حدود 32 بار جویده شود. در حقیقت هدف کلی جویدن این است که غذا به صورت خمیر دربیاید. علاوه بر این، باید:

  • آهسته و پیوسته بجوید.
  • آنقدر بجوید تا غذا مایع شود و تمام بافت آن از بین برود.
  • قبل از خوردن لقمه دیگر غذا، جویدن و بلع لقمه قبلی را کاملاً به پایان برسانید.
  • از نوشیدن مایعات 15 دقیقه قبل یا بعد از هر وعده غذایی خودداری کنید. به معده خود فضا و زمان لازم را بدهید تا مواد مغذی هضم شده را جذب کند.
  • ده نفس عمیق قبل از غذا خوردن کمک می‌کند تا بدن برای هضم خوب در وضعیت مناسب قرار گیرد.
  • عمل ساده بوییدن غذا غدد بزاقی را بیشتر می‌کند و عمل جویدن آسان‌تر می‌شود.

با درست غذا خوردن بیشترین استفاده را از غذای خود ببرید. در اینجا چند نکته برای نحوه غذا خوردن برای بهبود سلامت دستگاه گوارش ذکر شده است:

  • بعد از غذا قهوه ننوشید.
  • از مصرف میوه‌ها و شیرینی‌های فرآوری شده بعد از غذا خودداری کنید.
  • بعد از غذا از ورزش شدید خودداری کنید.
  • برای هضم بهتر سبزیجات خام یا کمی بخارپز که حاوی مقادیر بیشتری آنزیم و فیبر هستند بخورید.
  • بعد از غذا به پیاده روی بروید.
  • مصرف پروبیوتیک ها، متشکل از باکتری‌های سالم که به تنظیم مجدد سیستم هضم کمک می‌کند.
3/5 - (2 امتیاز)
منبع
healthlineopexfitintestinal

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا