بهداشت بانوان

مصرف پماد واژینال در زمان قاعدگی

با اینکه پریودی در هرماه برای هر خانم اتفاق می‌افتد اما بازهم برای خانم‌ها دوران خاصی می‌باشد و درصورتی‌که نکات بهداشتی درست انجام نشود می‌تواند مشکل ایجاد کند. در مورد بهداشت دوران قاعدگی هر خانم باید اطلاعات کافی داشته باشد.
بهداشت دوران قاعدگی می‌تواند از استفاده از داروها باشد تا استفاده از پدها و تامپون های بهداشتی. سؤال رایج برای بسیاری از خانم‌ها کرم واژینال در دوران قاعدگی و استفاده از آن می‌باشد.
استفاده از کرم واژینال در دوران قاعدگی با رعایت بهداشت دوران قاعدگی ارتباط دارد و بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند که مصرف کرم واژینال را در دوران قاعدگی ادامه ندهید در این مقاله به‌طور مفصل در این مورد و نکات بهداشتی دوران قاعدگی صحبت خواهیم کرد.

تبلیغات

دو نوع کلوتریمازول برای واژن و پوست وجود دارد که با یکدیگر تفاوت دارند و نباید به‌جای هم استفاده شوند. این پماد معمولاً عوارض جانبی ندارد، اما در برخی افراد با خارش و سوزش همراه است.

بهداشت قاعدگی چیست؟

به ریزش دیواره رحم که در هرماه اتفاق می‌افتد پریودی گفته می‌شود. اولین قاعدگی در خانم‌ها معمولاً بین 8 تا 16 سالگی اتفاق می‌افتد و عواملی مانند سابقه خانوادگی، شرایط زندگی، منطقه جغرافیایی، وضعیت بهداشت و عوامل روحی در زمان شروع قاعدگی تأثیر می‌گذارد. طول مدت خونریزی، فاصله‌ی بین دو خون‌ریزی و رنگ خونریزی از نشانه‌های سلامت قاعدگی و زنان است.

بروز چرخه قاعدگی نشان‌دهنده سلامت خانم‌ها است هرچند که با درد و یا خونریزی شدید همراه باشد و بتواند آزاد دهنده باشد. مدت خونریزی بین 3 تا 5 روز و فاصله بین دو خون‌ریزی معمولاً 28 روزه می‌باشد اما به‌طورکلی سیکل قاعدگی می‌تواند در خانم‌ها بین 26 تا 35 روز طول می‌کشد.
حجم متوسط خونریزی در هر سیکل ماهانه قاعدگی ۳۵ میلی‌لیتر است. تمامی این اعداد، به‌طور متوسط و بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک هستند و برای هر کس فرق می‌کنند و در چند سال اول بعد از شروع پریود و چند سال قبل از یائسگی تغییرات زیادی دارند.

کرم واژینال در دوران قاعدگی

بهداشت قاعدگی شامل همه‌ی کارهایی است که خانم‌ها در دوران قاعدگی باید انجام دهند. در دوران قاعدگی دهانه رحم باز می‌باشد و به‌راحتی می‌تواند عفونت‌ها و باکتری‌ها را جذب کند پس حتماً در این دوران باید بهداشت شخصی را رعایت کنید. با رعایت موارد زیر می‌توانید دوران قاعدگی بهتری داشته باشید:

تبلیغات

1- سعی کنید در دوران قاعدگی زیاد آب بنوشید. با نوشیدن آب زیاد خون ازدست‌رفته از بدن تأمین می‌شود و رطوبت را وارد جریان خون می‌کند. نوشیدن آب زیاد در دوران قاعدگی به واژن کمک می‌کند تا راحت‌تر خود را تمیز کند.

2- نوار بهداشتی و یا تامپون قاعدگی خود را سریع عوض کنید و اجازه ندهید نوار بهداشتی مدت زیادی باقی بماند. درصورتی‌که نوار بهداشتی مدت طولانی باقی بماند اکسیژن‌رسانی کم می‌شود و بستر رشد باکتری‌ها فراهم می‌شود و می‌تواند مشکلات عفونی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: ترفندهای جلوگیری از نشت خون در دوران قاعدگی

3- در دوران پریودی سعی کنید غذاهایی که باعث یبوست می‌شوند را مصرف نکنید. یبوست در دوران قاعدگی روزهای قاعدگی را سخت‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: غذاهای مناسب برای کاهش درد پریود

تبلیغات

4- سعی کنید ناحیه بیرونی دستگاه تناسلی را در طول روز دو الی سه بار بشویید و همیشه آن را تمیز نگه‌دارید.

5- سعی کنید از نوار بهداشتی‌های معطر استفاده نکنید زیرا نوار بهداشتی های معطر در بسیاری از موارد سوزش و خارش ایجاد می‌کنند و می‌توانند باعث عفونت شوند.

6- سعی کنید رطوبت ناحیه تناسلی را که بر اثر شست‌وشو ایجادشده است را از بین ببرید و همیشه آن ناحیه را خشک نگه‌دارید. رطوبت می‌تواند باعث عفونت و باکتری شود.

7- خانم‌ها باید توجه داشته باشند همیشه شست‌وشوی ناحیه تناسلی را از سمت جلو به عقب بشویند زیرا آلودگی‌های ناحیه مقعد به واژن برسد می‌تواند عفونت ایجاد کند.

8- انجام فعالیت‌های ورزشی در دوران قاعدگی منع ندارد و می‌توانید با انجام فعالیت‌های ورزشی سبک عضلات خود را آرام کنید. انجام فعالیت‌های ورزشی مناسب می‌تواند از مشکلات روحی و جسمی و روانی قاعدگی به‌شدت کم می‌کند و بدترین کار استراحت مطلق و دراز کشیدن زیاد می‌باشد.

تبلیغات

بیشتر بخوانید: درمان تنبلی تخمدان با ورزش

9- شست‌وشو با آب گرم در تسکین دردها و ناآرامی‌ها بسیار کمک می‌کند.

10- روابط جنسی ممنوع
در دوران قاعدگی برقراری رابطه جنسی اکیداً ممنوع است و شرایط نامناسب خانم‌ها در این دوران از لحاظ خونریزی، دردهای شکمی و ناراحتی‌های روحی‌ای که در این دوران برایشان ایجاد می‌شود باعث می‌شود که اصلاً از رابطه لذت نبرند.
همچنین انتقال عفونت‌های ویروسی و میکروبی مانند سیفیلیس، کلامیدیا، سوزاک، ویروس اچ آی پی و تبخال در این دوران بیش‌تر از اوقات وجود دارد.

بیشتر بخوانید: عوارض نزدیکی در دوران قاعدگی

اگر با ترشحات و یا بوی تند غیرعادی در طی دوران قاعدگی خود مواجه هستید، حتماً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا مشخص شود آیا به بیماری‌های عفونی و قارچی و باکتریایی ناحیه واژن مبتلا هستید یا نه.

تبلیغات

استفاده از کرم واژینال در دوران قاعدگی

بسیاری از خانم‌ها در مورد مصرف کرم واژینال مانند کلوتریمازول سؤالاتی دارند که در این قسمت ابتدا بهتر است در مورد کرم کلوتریمازول هم اطلاعات داشته باشید.

کرم واژینال در دوران قاعدگی

پماد کلوتریمازول یک نوع پماد واژینال می‌باشد که برای عفونت‌های قارچی واژن از آن‌ها استفاده می‌شود. همچنین در بسیاری از مواقع برای درمان عفونت‌های پوستی مانند خارش ژوک، کرم حلقه‌ای و سایر عفونت‌ها استفاده می‌شود.
همچنین برای درمان تنیا و ورسیکالر یا پیتی ریازیس استفاده می‌شود که نوعی عفونت قارچی است که باعث روشن شدن یا تیره شدن پوست گردن، قفسه سینه، دست‌وپاها می‌شود. کلوتریمازول نوعی ضد قارچ آزول است از رشد قارچ جلوگیری می‌کند.

توجه:
دو نوع کلوتریمازول برای واژن و پوست باهم فرق دارند و هیچ‌کدام به‌جای دیگری نباید استفاده شود. زمانی که خانم‌ها دچار عفونت های قارچی می‌شوند پزشک برای آن‌ها پماد واژینال کلوتریمارول را تجویز می‌کند.
کلوتریمازول برای رفع عفونت قارچی معمولاً به دو روش استفاده می‌شود: پساری واژن pessary یا کرم داخلی که برای عفونت قارچی وارد واژن می‌شود. سپس کرمی که حاوی 2 درصد کلوتریمازول است، برای رفع خارش و قرمزی در اطراف واژن مورداستفاده قرار می‌گیرد.

نکات مهم در خصوص استفاده از کرم واژینال

– درصورتی‌که بعد از مصرف یک دوره پماد واژینال هنوز علائم بیماری رفع نشده بود حتماً به پزشک مراجعه کنید.
– سعی کنید دارو را به‌اندازه مصرف کنید قطع زودهنگام دارو می‌تواند باعث شود که مشکل عفونت قارچی برطرف نشود.
– کلوتریمازول را نباید به چشم، بینی، دهان بزنید. همان‌طور که گفتیم پماد کلوتریمازول واژنی و پوستی را به‌هیچ‌عنوان نباید به‌جای هم مصرف کرد.
– میزان و دوره مصرف دارو بستگی به نوع عفونت و شدت عفونتی که به آن مبتلا شده‌اید، دارد. کلوتریمازول را بیشتر از حد توصیه‌شده مصرف نکنید. مصرف بیشتر دارو به رفع سریع‌تر عفونت کمک نمی‌کند، بلکه خطر بروز عوارض جانبی را افزایش می‌دهد.

عوارض کلوتریمازول چیست؟

بسیاری از افرادی که کلوتریمازول را مصرف می‌کنند هیچ‌گونه عوارض خاصی را مشاهده نکرده‌اند، اما در برخی مواقع بر اثر مصرف کلوتریمازول سوزش، خارش، التهاب، تحریک‌های پوستی به وجود آمده است.

تبلیغات

در صورت بروز هر یک از این عوارض جدی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

  • تاول زدن
  • ترشحات
  • زخم باز

احتمال بروز واکنش حساسیتی جدی به کلوتریمازول خیلی بعید است، اما در صورت بروز هرگونه واکنش حساسیتی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. نشانه‌های واکنش حساسیتی به کلوتریمازول عبارت‌اند از:

  • بثورات پوستی
  • خارش
  • التهاب (به‌ویژه در صورت، زبان و گلو)
  • سرگیجه شدید
  • مشکل تنفسی

عوارض بیان‌شده لیست کاملی از عوارض کلوتریمازول نیستند. در صورت بروز هرگونه عارضه دیگر که در اینجا به آن‌ها اشاره نشده، به پزشک مراجعه کنید.

در صورت داشتن عفونت در دوران قاعدگی می‌توان کرم واژینال مصرف کرد؟

دوران پریودی دورانی است که دهانه رحم از همیشه باز تر است و راحت‌تر عفونت‌ها و بیماری‌ها را به خود جذب می‌کند. اما برای بسیاری از خانم‌ها بارها پیش‌آمده که در دوران غیر از پریودی هم عفونت کرده‌اند و مجبور به مصرف کرم واژینال شده‌اند تا عفونت را رفع کنند.
پزشکان توصیه می‌کنند درصورتی‌که در دوران عفونت پریود شدید مصرف کرم واژینال را متوقف کنید و بعد از قطع شدن خونریزی دوباره مصرف کرم واژینال را آغاز کنید.

توصیه مهم در دوران قاعدگی: تامپونتان را به‌موقع عوض کنید.

تبلیغات

در دوران قاعدگی همان‌طور که گفتیم نظافت را باید خیلی بیشتر از همیشه رعایت کنید. یکی از پدهای مورداستفاده خانم‌ها تامپون می‌باشد که درون واژن قرار می‌گیرد. استفاده طولانی از تامپون می‌تواند باعث آزاد شدن سمی شود که منجر به سندورم شوک سمی شود.
باید تامپون هر 4 تا 8 ساعت عوض کنید. درصورتی‌که نیاز دارید مدت‌زمان بیشتری از خونریزی جلوگیری کنید می‌توانید از کاپ قاعدگی استفاده کنید. سندورم شوک سمی یک اتفاق بسیار نادر است اما درصورتی‌که اتفاق بیفتد می‌تواند مرگبار باشد.
این سندرم اکثراً ناشی از سم تولیدی از استافیلوکوکوس اورئوس است. این سندرم در درجه اول با نوار بهداشتی‌های فوق جاذب در ارتباط است.

آیا در زمان قاعدگی می‌توان برای نظافت بیشتر از دوش واژینال استفاده کرد؟

دوش واژینال حاوی عطرهای ناشناخته شیمیایی، پارابن و رنگ‌هایی است که خارش ایجاد می‌کنند. دوش های واژینال بیشتر جنبه تجاری دارند و ممکن است در زمان استفاده احساس بهتری ایجاد کنند و بوی بد قاعدگی را برای مدتی از بین ببرند اما به‌مرور PH طبیعی واژن را از بین می‌برد و مشکلاتی را مانند عفونت‌های باکتریایی و مخمری، عفونت های قارچی و سخت باردارشدن را باعث می‌شود.

واژن به‌طور طبیعی خود را تمیز می‌کند و فقط با تعویض به‌موقع پد و تامپون می‌تواند از عفونت‌های بیشتر جلوگیری و بوی بد واژن در این دوران را کمتر کند. به‌هیچ‌عنوان از دوش یا شستشو با صابون استفاده نکنید. واژنتان به این چیزها نیازی ندارد. فقط می‌توانید اطراف واژن را با آب ولرم شستشو دهید.

بیشتر بخوانید: آیا استحمام در دوران قاعدگی ضرر دارد؟

4.2/5 - (16 امتیاز)

منبع
ninibanگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام من حدود چهار پنج ماهی دهانه واژن ب خارش افتاده هر چند وقت یکبار این اتفاق تا چهار پنج روز برام میوفته گاهی اوقات از داخلش میخاره میسوزه رفتم دکتر چک کرد گف عفونتی نداری اگم باشه درصدش خیلی کمه با ژل بانوان خودتو بشور استفاده کردم تا یه مدت جواب میداد خارشم میوفتاد ولی الان فقه در حد نیم ساعت چهل دیقه خوب میکنه داروخونه بم کلوترویمازل مضعی داد چن وقت پیش اونو زدم خوب شدم دوباره بد چند وقت ینی الان باز شروع ب خارش افتاده بد که اینطور میشم خیلی دستشویی ادرارم میگیره ن شبم معلومه ن روزم دوباره اینبار داروخونه رفتم بم اینبار کلوتریمازل واژینال داد میزنم درحد پنج شیش ساعت آروم میکنه باز دوباره شروع میشه خیلی خسته شدم الکی دکتر رفتم فقه پول هزینه کردم هیچ دارویی نداد توروخدا بگید چکار کنم واقعا خسته شدم بهداشتی حتی رعایت میکنم

    1. سلام من مثل شما شده بودم رفتم دکترگفت عفونت داری بهم پماد واژینال باقرص دادالان بهترشدم بعدآزمایش پاپ اسمیرگرفت گفت کمی هم زخم دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا