نان، کیک و شیرینی

نان چایی قزوین؛ طرز تهیه نان چایی سنتی قزوین

مواد لازم نان چایی قزوین:

  • ماست: ۱ قاشق سوپ‌خوری ۱۱ گرم
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق سوپ‌خوری ۶ گرم
  • کره یا روغن جامد (ترجیحا کره): ۱ پیمانه ۱۶۰ گرم
  • پودر قند: ۱ پیمانه و یک قاشق سوپ‌خوری ۱۲۵ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ۳ عدد ۶۰ گرم
  • وانیل شکری: ۴/۱ قاشق چای‌خوری
  • هل پودر شده: ۱ قاشق چای‌خوری ۳ گرم
  • سفیده تخم‌مرغ: ۱ عدد ۳۰ گرم
  • آرد الک شده: ۳ پیمانه ۳۱۵ گرم (سه بار الک کنید)
  • زعفران حل شده در آب جوش: ۱ قاشق چای‌خوری
  • خلال پسته، سیاه دانه یا کنجد برای تزئین: به مقدار لازم

طرز تهیه نان چایی قزوین:

1. فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود.

تبلیغات

2. کره و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا لطیف شود.

3. دو عدد از زرده‌های تخم‌مرغ، وانیل و پودر هل را در ظرفی جداگانه با همزن برقی هم بزنید و به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید.

4. ماست را در ظرفی ریخته و بکینگ پودر را به آن اضافه کنید.

5. سفیده تخم‌مرغ را کمی هم بزنید و همراه با ماست و بکینگ پودر بقیه مواد که مخلوط کرده‌اید اضافه کنید در انتها آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر یک دستی به دست بیاید.

تبلیغات

6. خمیر را کمی ورز دهید. توجه داشته باشید که خمیر را زیاد ورز ندهید زیرا به روغن میفتد.

7. خمیر را در کیسه فریزر گذاشته و در دمای اتاق بگذارید ۲ ساعت استراحت کند.

8. روی سطح صافی کمی آرد ریخته خمیر را به قطر یک سانت روی آن پهن کنید (احتیاج به وردنه نیست با دست این کار رو کنید) سپس به دلخواه قالب زده و داخل سینی شیرینی پزی که روی آن کاغذ روغنی پهن کرده‌اید بچینید.

9. یک عدد باقیمانده زرده تخم‌مرغ و زعفران را با همزن دستی هم بزنید به وسیله قلم مو روی شیرینی‌ها بمالید سپس روی آن‌ها را خلال پسته، کنجد یا سیاه دانه پاشیده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پخته شود. بعد از اینکه خنک شد در ظرف مورد نظر بچینید و میل کنید.

نکته:

تبلیغات
  • برای پخت این شیرینی فر را در دمای ۱۶۵ درجه قرار دهید.
  • با توجه متفاوت بودن فرها، بعد از گذشت ۱۰ دقیقه از گذاشتن شیرینی در فر، مداوم به آن سر بزنید تا نسوزد.
  • ۲ سفیده باقیمانده تخم‌مرغ را در ظرف کوچک در بسته بریزید در یخچال بگذارید و در پخت کوکو، املت یا شیرینی‌های دیگر از آن استفاده کنید.

نوش جان 😉

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا