نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه نان گیسو شیرین خانگی

مواد لازم برای دو نان گیسو:

  • آرد: ۱۰۰ گرم
  • خمیر ترش: نصف قاشق چای‌خوری (از نوع بدون نیاز به خیس کردن)
  • شکر: یک و یک دوم قاشق غذاخوری
  • نمک: یک چهارم قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ زرده و سفیده مخلوط و آب ولرم: به یک قاشق غذاخوری تخم مرغ به حدی آب ولرم اضافه کنید که جمعاً ۶۰-۶۵ میلی‌لیتر شود
  • کره: ۱۰ گرم
  • پوست پرتقال: ریز خرد شده ۳۰ گرم
  • گران مارنیه: کمی در صورت تمایل
  • آرد اضافه: کمی برای اینکه خمیر به دست نچسبد
  • یک زرده تخم مرغ که کمی آب به آن افزوده شده و کنجد: برای تزیین روی نان

طرز تهیه نان گیسو:

1. گران مارنیه (در صورت تمایل) را بر روی پوست پرتقال ریخته خوب مخلوط می‌کنیم.

2. در یک کاسه آرد، خمیر ترش، شکر و نمک را ریخته کمی مخلوط می‌کنیم.

3. تخم مرغ و آب ولرم در حدود ۳۶-۳۷ درجه را مخلوط کرده به مواد با لیسک اضافه می‌کنیم.

4. خمیر را بر روی سطحی صاف مانند تخته گذاشته و با دست آن را بر روی تخته باز کرده دوباره بسته و باز می‌کنیم و گاهی نیز آن را بر روی تخته می‌کوبیم تا خمیر نرم شود به این ترتیب ورز می‌دهیم.

5. به خمیر کره را اضافه کرده دوباره چنان خمیر را ورز می‌دهیم تا بتوانیم آن را مانند کاغذ نازک و پهن کنیم اما خمیر پاره نشود.

6. به خمیر پوست پرتقال خرد شده را اضافه می‌کنیم.

7. خمیر را به‌خوبی گرد کرده ته خمیر را خوب به هم وصل کرده و می‌گذاریم تا به اندازه یک برابر و نیم تا دو برابر بزرگ شده و ور بیاید. اگر انگشتی که در آرد فرو کردیم اثرش در داخل خمیر بدون اینکه کوچک شود باقی ماند، خمیر به‌خوبی ور آمده است.

8. خمیر را با دست فشار می‌دهیم تا باد آن خالی شود. آن را چهار قسمت کرده گرد کرده و ته آن را خوب می‌بندیم. سپس هر قسمت را به صورت یک نوار ۱۰ سانتیمتری درمیاوریم و به این چهار نوار به وجود آمده ۱۰-۵ دقیقه استراحت می‌دهیم.

9. بعد از استراحت هر نوار را با فشار کف و انگشتان دست بر روی تخته می‌غلطانیم تا هر نوار تا ۳۵ سانتیمتر درازا داشته باشد. می‌توان این دو نوار را از وسط نصف کرد و بافت را با چهار نوار انجام داد.

بافت نان گیسوطرز بافت نان گیسو

روش بافت: در روش بافتن با دو نوار بلند لازم است. در این روش بافت دو نوار اول به این صورت قرار می‌گیرند که نوار عمودی زیر و نوار افقی رو آن قرار گرفته تشکیل یک ضربدر می‌دهند.

نکته: می‌توان این دو نوار را از وسط نصف کرد و کار بافت را با چهار نوار با یک مرکز مشترک آغاز کرد.

10. پس از پایان بافت نان را بر روی کاغذ آشپزی روی فر قرار داده تا خمیر بافته شده اندازه‌اش یک برابر و نیم تا دو برابر اندازه اولیه شود. سپس روی نان را با برس تخم مرغ می‌کشیم و کنجد روی آن می‌پاشیم.

11. در فری که با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده است به مدت ۱۵ دقیقه می‌پزیم.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا