رپورتاژ آگهی

معرفی انواع نود بیتکوین (Bitcoin Nodes)

نود بیتکوین از اصلی‌ترین بخش‌های بلاکچین بیتکوین است. در هر سیستمی، امنیت مهم‌ترین رکن است. شما به‌عنوان فردی‌ که قصد ورود به شبکه یا سیستمی را دارد، ابتدا به امنیت آن مجموعه توجه می‌کنید. مسلماً هنگام خرید بیتکوین از وبسایت https://tabdeal.org/buy-btc و دیگر ارزهای دیجیتال آینده دار بلند مدت هم اولین چیزی که توجهتان را جلب می‌کند امنیت شبکه آن‌ها است.

امروز قصد داریم به معرفی انواع نود بیتکوین بپردازیم، با ما همراه باشید.

در مجموعه‌های متمرکز، امنیت بر عهده‌ی یک نهاد یا سیستم مرکزی است. تمامی سیاست‌های امنیتی، وظایف اعضا و قوانین به‌وسیله‌ی کسانی‌ که در رأس امور هستند مشخص می‌شوند. بنابراین، اعضای مجموعه که سیستم بر پایه آن‌ها بنا شده است، توانایی زیادی در تصمیم‌گیری‌ها و تعیین اهداف مجموعه ندارند.

برای مثال، اگر فرض کنیم بانک سیستمی متمرکز است، تمام فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها را رئیس بانک و عوامل آن انجام می‌دهند. امینت سیستم نیز به‌وسیله‌ی کارمندان بانک تأمین می‌شود که گماشتگان رئیس بانک هستند. اما در سیستم‌های غیرمتمرکز امنیت چگونه تأمین می‌شود؟ تصمیم‌گیری‌ها چگونه انجام می‌گیرد؟

برخلاف سیستم‌های متمرکز، در مجموعه‌های غیرمتمرکز مانند بلاکچین، تصمیم‌گیری‌ها به‌وسیله‌ی تمام اعضا انجام می‌شود. تمام کسانی که عضو مجموعه هستند امنیت را تأمین می‌کنند. اکنون به سراغ آشنایی با مفهوم نود بیتکوین می‌رویم.

به بیان ساده، هر عضوی از شبکه‌‌ی بیتکوین که در آن مشارکت دارد، نود بیتکوین است.

نود بیتکوین چیست

نود بیتکوین چیست؟

تمام شرکت‌کننده‌های بلاکچین بیتکوین، نود بیتکوین هستند. ویژگی اصلی فناوری بلاکچین عدم تمرکز (Decentralization)  است. در چنین مجموعه‌هایی کنترل فعالیت‌های سیستم به‌وسیله‌ی نهاد مرکزی خاصی انجام نمی‌شود. بلکه تمامی اعضا در کنترل مجموعه نقش دارند.

به‌طورکلی، این نود‌ها وظایف مختلف و حیاتی شبکه‌ی بیتکوین را انجام می‌دهند. مهم‌ترین وظیفه‌ی نودهای بیتکوین نظارت و تأیید تراکنش‌های شبکه است. شاید این سؤال برایتان پیش آمده باشد که هماهنگی تعداد زیادی از نودها چگونه حاصل می‌شود؟

گفتیم که هر شرکت‌کننده در بلاکچین بیتکوین نود بیتکوین است. حال ایجاد هماهنگی بین هزاران نود شبکه کار بسیار دشواری‌ است. این وظیفه‌ی بسیار خطیر به‌وسیله‌ی الگوریتم‌های اجماع انجام می‌شود. اجماع مجموعه‌ی قوانینی است که یک بلاکچین بر اساس آن‌ها کار می‌کند.

اثبات کار (Proof Of Work) و اثبات سهام (Proof Of Work) دو نوع مختلف الگوریتم‌های اجماع هستند.

مجموعه‌های متمرکز مانند بانک‌ها روی دارایی‌های شما کنترل کامل دارند. تمام فعالیت این سیستم‌ها به‌وسیله‌ی نهادهای مرکزی کنترل و نظارت می‌شوند. هم‌چنین به علت عدم شفافیت، امکان بروز فساد، دزدی و تقلب در این سیستم‌ها وجود دارد. همین مشکلات بود که باعث خلق بیتکوین شد.

در سال 2008‌ٍ ساتوشی ناکاموتو برای اولین بار سیستمی را برنامه‌ریزی و طراحی کرد که معایب رایج مجموعه‌های متمرکز را نداشت و کاملاً به دست اعضای شبکه یا همان نودها کنترل و نگه‌داری می‌شد. این سیستم جدید، بلاکچین بیتکوین نام داشت.

هدف اصلی بیتکوین ارائه‌ی سیستم مالی غیرمتمرکزی بود که افراد بتوانند با استفاده از آن تمام امور مالی خود را انجام دهند اما فرد یا نهاد خاصی روی کار آن‌ها نظارت نداشته باشد. اکنون این هدف به‌وسیله‌ی نودهای بیتکوین عملی شده است.

وقتی تراکنشی روی بلاکچین بیتکوین انجام می‌شود، اطلاعات آن به هزاران نود فعال در شبکه ارسال می‌شود و از این طریق همه‌ی اعضا تصمیم می‌گیرند که آیا تراکنش دارای صحت کافی است یا خیر. پس اعتبار‌سنجی به‌وسیله‌ی تمام نود‌ها باعث شفافیت بلاکچین بیتکوین می‌شود.

نود بیتکوین چیست

انواع نود بیتکوین

تا اینجای مقاله یاد گرفتیم که در سیستم‌های متمرکز، کنترل دارایی‌ها و اطلاعات کاربران بر عهده‌ی نهادهای مرکزی است اما در مجموعه‌های غیرمتمرکز خلاف این موضوع صحت دارد. هم‌چنین، دریافتیم که نودها اعتبارسنجی و تأیید تراکنش‌ها در شبکه‌ی بیتکوین را انجام می‌دهند. در ادامه انواع نودهای بیتکوین را معرفی می‌کنیم.

نود کامل (Full Node)

فول نود یا نود کامل مهم‌ترین نوع نود در شبکه‌ی بیتکوین است. حضور این نودها در شبکه حیاتی است زیرا وظیفه‌ی این نود‌ها تأمین امنیت و پشتیبانی از شبکه‌ی بیتکوین است. این نود‌ها کپی کاملی از شبکه در اختیار دارند.

فول نودها بلاک‌هایی را که به‌وسیله‌ی ماینرها استخراج می‌شوند تأیید می‌کنند. یک کپی از هر تراکنشی که روی بلاکچین بیتکوین انجام می‌شود به فول نود‌ها فرستاده می‌شود. بنابراین، وجود این نودها برای امنیت شبکه لازم است و فعالیت‌های شبکه بدون فول نودها امکان‌پذیر نیست.

هم‌چنین فول نودها وظیفه‌ی اجماع در شبکه را بر عهده دارند. زمانی که قرار است تصمیم مهمی در شبکه‌ی بیتکوین گرفته شود، فول نودها این تصمیم را رد یا تأیید می‌کنند. درواقع اگر 51 درصد فول نودها، پیشنهادی را تأیید نکنند آن پیشنهاد رد می‌شود.

نود سبک (Lightweight Node)

این نودها از نودهای بلاکچینی کامل استفاده می‌کنند و تنها وظیفه‌ی انتقال و دریافت اطلاعات را بر عهده دارند. نودهای سبک یک نسخه‌ی کامل از بلاکچین را ذخیره نمی‌کنند، پس در امنیت بلاکچین نقش زیادی ندارند. آن‌ها در کنار نودهای کامل، بلاک‌های ساخته‌شده را اعتبارسنجی می‌کنند. درواقع نودهای سبک به سایر نودها برای تشخیص درستی تراکنش‌ها کمک می‌کنند.

سوپر نود (Super Node)

گفتیم که نودهای کامل بیتکوین وظیفه‌ی تأمین امنیت شبکه و اعتبارسنجی بلاک‌های ساخته‌شده را بر عهده دارند. هم‌چنین متوجه شدیم که نودهای کامل برای ادامه‌ی کار شبکه حیاتی هستند. ارتباط میان نودهای کامل هیچ‌گاه نباید قطع شود یا اختلالی در کار ‌آن‌ها بیفتد.

سوپر نودها وظیفه دارند تا ارتباط میان نودهای کامل را به بهترین شکل برقرار کنند. این نودها باید همیشه اطلاعات را بین نودهای کامل تقسیم کنند. اگر تقسیم اطلاعات به‌درستی صورت نگیرد، در کار نودهای کامل اختلال ایجاد می‌شود. این نودها 24 ساعته فعالیت می‌کنند، بنابراین انرژی و اینترنت بیشتری مصرف می‌کنند.

نود استخراج‌کننده (Mining Node)

شاید این روزها اصطلاح استخراج بیتکوین و کسب درآمد از این روش زیاد به گوشتان خورده باشد. افراد و شرکت‌های زیادی به استخراج بیتکوین مشغول هستند. در این روش، نودها با استفاده از کامپیوترهای بسیار قدرتمند یا همان ماینرها تراکنش‌های شبکه را تأیید می‌کنند و برای پاداش بیتکوین دریافت می‌کنند.

نودهای استخراج‌کننده برای تأیید تراکنش‌ها که منجر به تولید بلاک جدید در شبکه می‌شود نیاز به دریافت تمام اطلاعات بلاکچین ندارند. آن‌ها تنها به اطلاعات بلاک قبلی نیاز دارند. این نودها از ماینرهای بسیار قدرتمندی برای تأیید اطلاعات و استخراج بلاک جدید استفاده می‌کنند و برای انجام این کار پاداش دریافت می‌کنند.

گفتیم که فعالیت نودهای استخراج‌کننده به‌وسیله‌ی ماینرها انجام می‌شود. ماینرها به دو روش انفرادی یا گروهی کار استخراج بلاک‌های جدید را انجام می‌دهند. ماینرهایی که انفرادی این کار را انجام می‌دهند باید به یک نود کامل تبدیل شوند اما ماینرهایی که کار استخراج را گروهی انجام می‌دهند، نیازی به بدل شدن به نود کامل ندارند.

نود بیتکوین

سخن پایانی

در مجموعه‌های غیرمتمرکز که توسط نهادهای مرکزی کنترل می‌شوند، ذخیره‌ی اطلاعات به‌وسیله‌ی دیتاسنترهای عظیم مرکزی انجام می‌شود. هم‌چنین، نهادهای کنترل‌کننده هستند که امنیت این مجموعه‌ها را تأمین می‌‌کنند. به‌ بیان ‌دیگر، مردم کنترلی روی دارایی‌های خود در این سیستم‌ها ندارند.

هدف فناوری بلاکچین که به‌وسیله‌ی ساتوشی ناکاموتو خلق شد، ایجاد شفافیت و تمرکززدایی در سیستم‌های مالی سنتی بود. نودها در بلاکچین باعث عدم تمرکز می‌شوند. اطلاعات در بلاکچین روی هزاران نود ذخیره می‌شوند. این نودها وظیفه دارند تا امنیت داده‌ها و تراکنش‌ها را تأمین کنند.

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با انواع نودهای بیتکوین و وظایف آن‌ها آشنا کنیم. امیدواریم که مطالعه‌ی این مقاله به شما برای آشنایی بیشتر با نحوه‌ی کار بلاکچین بیتکوین کمک کرده باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا