سلامت استخوان

آنچه باید درباره‌ی آسیب پاها در کلینیک ارتوپدی دکتر فرزاد بدانید!

پا یکی از مهم ترین اندام های حرکتی بدن است که بیشتر در معرض اسیب یا شکستگی قرار میگیرد. شکستگی پا انواع مختلفی دارد که به راحتی می‌توانید توسط متخصصین کلینیک ارتوپدی دکتر فرزاد به تشخیص دقیق پرداخته و درمان کنید.

از انواع شکستگی‌ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. شکستگی بسته
  2. شکستگی مرکب
  3. جا به جایی استخوان
  4. شکستگی جزئی
  5. شکستگی کامل
  6. شکستگی مویی

شکستگی پا - کلینیک ارتوپدی دکتر فرزاد

به طور کلی شکستگی به معنای تغییر شکل استخوان یا جدا شدن تکه ای از استخوان در اثر ضربه یا فشار است.

از علائم شکستکی پا میتوان به درد شدید و ضربان دار ، حساس شدن هنگام‌ درد، ایجاد کبودی و قرمزی، عدم توانایی در راه رفتن، بی حسی انگشتان پا و تغییر رنگ در انگشتان پا اشاره کرد که شروع درمان باید بلافاصله بعد از ایجاد شکستگی اغاز شود.

شکستگی استخوان ها میتواند بر اثر پوکی استخوان و نیز افزایش سن نیز اتفاق بیوفتد زیرا با افزایش سن انعطاف پذیری استخوان ها نیز کم میشود و احتمال پوکی استخوان افزایش می یابد.

مدت زمان جوش خوردن شکستگی استخوان معمولا بین ۶ تا ۸ هفته زمان نیاز دارد. در این مدت پا داخل گچ و یا اتل قرار می گیرد. بعد از بهبود شکستگی باید به تدریج  فعالیت های ورزشی خود را شروع کنید و

نمی‌ توانید به طور ناگهانی ورزش های سنگین و فشرده خود را اغاز کنید.

برای بهبود درد های‌ ناشی از شکستگی میتوانید از مسکن های ضدالتهابی‌ زیر نظر پزشک متخصص استفاده کنید.

البته بلافاصله بعد از اسیب میتوان از کمپرس یخ به مدت ۳۰ دقیقه استفاده کنید .(با استفاده از حوله و کیسه پلاستیکی میتوانید کمپرس یخ بسازید)

بعد از وقوع شکستگی نباید محل اسیب حرکت داده شود، و برای جلوگیری و کاهش التهاب در هنگام نشستن و خوابیدن باید پا به گونه ای قرار بگیرد که با لگن هم سطح باشد، به عنوان مثال هنگامی‌که روی مبل یا صندلی مینشینید نباید پا اویزان قرار بگیرد.

شکستگی پا - کلینیک ارتوپدی دکتر فرزاد

گاهی اوقات وقوع شکستگی نیازمند انجام جراحی نیز میباشد که تسط پزشکان متخصص تشخیص داده میشود و هماهنگی های لازم برای انجام جراحی صورت میگیرد.

شکستگی پا ممکن است عوارضی هم به دنبال داشته باشد برای مثال اگر شکستگی در مفصل اتفاق بیوفتد

می تواند ارتروز را نیز به همراه داشته باشد و اگر شکستگی از نوع باز باشد ممکن است باعث بروز عفونت شود.

برای جلوگیری از عوارض بعد از شکستگی استخوان پا میتوان مراقبت های لازم از قبیل انجام نرمش های ورزشی,  مصرف ویتامینD   پوشیدن کفش های ورزشی و  مصرف غذاهای سالم اشاره کرد.

اگر بعد از وقوع شکستگی بلافاصله به پزشک مراجعه نشود امکان رخ دادن عوارض ناگواری مانند عفونت، بد جوش خوردن استخوان و تغییر حالت اندام نیز اتفاق بیوفتد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا