بهداشت بانوان

آندومتریوز؛ نشانه های اندومتریوز؛ درمان گیاهی آندومتریوز

آندومتریوز اختلالی است که بر اندام‌های تولید مثل زنان تأثیر می گذارد. این اختلال هنگامی رخ می دهد که بافت داخل رحمی، خارج از رحم رشد کند. آندومتریوز بیشتر در بافت لگن، تخمدان و لوله رحم رشد می کند. این اختلال در موارد شدید می تواند در پشت رحم نیز رشد کند.

از شایع ترین نشانه های آندومتریوز، درد در لگن است، به ویژه در دوره قاعدگی.

سایر علائم اندومتریوز  عبارتند از:

آگاه شدن از علائم و نشانه های آندومتریوز برای کنترل وضعیت بسیار حائز اهمیت است. خوشبختانه، درمان های خانگی بسیاری برای این بیماری وجود دارند. در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.

راههای درمان خانگی اندومتریوز

1. گرما برای درمان اندومتریوز

کمپرس آب گرمدرمان اندومتریوز با کمپرس آب گرم

گرما یکی از بهترین داروهای خانگی برای التیام دردهاست. گرما می تواند عضلات لگن را آرام و گرفتگی و درد را کاهش دهد. شما می توانید برای بهبود از حمام آب گرم، کمپرس آب گرم، یا پد های گرم کننده استفاده کنید.

2. داروهای ضد التهاب بهبوددهنده درد اندومتریوز

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی به کاهش عوارض و التهاب ناشی از آندومتریوز کمک فراوانی می کنند. این داروها عبارتند از: ایبوپروفن و ناپروکسن. سعی کنید این نوع داروها را همیشه با غذا یا نوشیدنی ها میل کنید تا از ناراحتی و زخم معده جلوگیری شود. این داروها را نباید بیشتر از یک هفته مصرف کنید.

3. درمان اندومتریوز با ماساژ لگن

ماساژ عضلات لگن کمک می کند تا التهاب و گرفتگی عضلات کاهش یابد. روغن اسطوخودوس میتواند به کاهش التهاب و آرام کردن عضلات کمک کند. ناحیه ای که دچار التهاب است را با این روغن، 10 الی 15 دقیقه به آرامی ماساژ دهید.

نکته: ماساژ لگن باید قبل از دوران قاعدگی انجام شود، در صورتی که این عمل در طول دوره انجام شود، می تواند علائم را تشدید کند.

درمان اندومتریوز با گیاهان دارویی و طب سنتی

4. روغن کرچک برای درمان اندومتریوز

روغن کرچکدرمان اندومتریوز با روغن کرچک

صدها سال است که از روغن کرچک برای درمان آندومتریوز استفاده می شود. میبایست روغن کرچک پیش از شروع دوره قاعدگی یا زمانی که گرفتگی عضلانی احساس شد استفاده شود. روغن کرچک به از بین بردن بافت های اضافی و تسکین درد کمک میکند.

روغن کرچک باید به طور مستقیم و روی شکم ماساژ داده شود. شما همچنین می توانید چند قطره روغن اُسطوخودوس را بواسطه ی خاصیت آرامش دهندگی آن، به روغن کرچک اضافه کنید. پارچه ای کتانی را آغشته به این مخلوط کنید و پارچه را داخل مایکروویو یا دستگاه های گرمایشی گرم کنید. سپس پارچه گرم شده را روی قسمت پایینی شکم بکشید. این عمل هر روز و تا زمانی که به بهبودی کامل برسید تکرار کنید و پس از آن محل را با آب ولرم شستشو دهید.

5. زردچوبه درمان کننده اندومتریوز

زردچوبهدرمان اندومتریوز با زردچوبه

زردچوبه دارای خواص ضد التهابی قدرتمندی است که می تواند برای افراد مبتلا به آندومتریوز مفید باشد. مصرف زردچوبه همچنین می تواند برای کنترل آندومتریوز در طولانی مدت مثمر ثمر باشد. برخی تحقیقات ثابت کرده اند که زردچوبه توانایی مهار کردن آندومتریوز را دارد.

شما می توانید زردچوبه را به صورت چای یا مخلوط با آب جوش مصرف کنید. برای تهیه چای زردچوبه ابتدا یک لیوان آب جوش داده را با یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه و زنجبیل مخلوط کنید. شما همچنین می توانید عسل و لیمو را به آن اضافه نمایید. چای را تا زمانی که علائم در بدن شما وجود دارند روزانه سه مرتبه بنوشید و برای بهبودی کامل این بیماری، سعی کنید چای زردچوبه را هر روز بنوشید.

6. مصرف رژیم های غذایی که خاصیت ضد التهاب دارند

مصرف غذاهای ضد التهاب باعث تسکین سریع علائم نمی شوند، اما می توانند در درازمدت به کنترل آندومتریوز کمک کنند. با اجتناب از غذاهایی که موجب التهاب و افزایش مصرف مواد غذایی با خواص ضد التهابی، می توانید علائم را در آینده کاهش دهید.

غذاهایی که باید از مصرف آن در این دوران اجتناب کنید، عبارتند از:

  • لبنیات
  • غذاهای فرآوری شده با قند های تصفیه شده
  • کافئین
  • الکل
غذاهایی که خاصیت ضد التهابی دارند، عبارتند از:
  • سبزیجات دارای برگ سبز تیره
  • کلم بروکلی
  • کرفس
  • بلوبری
  • ماهی سالمون
  • زنجبیل
  • دانه‌ی چیا

7. چای زنجبیل برای درمان اندومتریوز

زنجبیلدرمان اندومتریوز با زنجبیل

بعضی از افراد مبتلا به بیماری آندومتریوز ممکن است حالت تهوع را تجربه کنند. چای زنجبیل یکی از بهترین داروها برای درمان حالت تهوع است و تحقیقات همواره نشان داده اند که این دارو هم ایمن و هم موثر است.

در صورتی که حالت تهوع به شما دست داد، مقداری زنجبیل را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و بنوشید. در صورت داشتن حالت تهوع، شما میتوانید روزی دو الی سه مرتبه چای زنجبیل مصرف کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر دچار درد لگن، درد در هنگام رابطه جنسی یا دوره های سنگین یا غیر طبیعی هستید، میبایست به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است لگن شما را معاینه و یا انجام سونوگرافی برای شما تجویز کند.
از آنجا که آندومتریوز می تواند باعث ناباروری شود، حتما میبایست به پزشک مراجعه شود.

درمان های توصیه شده توسط پزشک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • داروهای ضد درد
  • هورمون درمانی
  • جراحی
  • هیسترکتومی
5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. اطلاعاتی که دارید میدید کاملا غلط هستش
    زنجبیل برای بیماران مبتلا به آندومتریوز ممنوعه چون باعث افزایش ترشح استروژن میشه

    1. با سلام
      این مطلب به نقل از چندین منبع معتبر نوشته شده است.
      منابع:
      khalayegh.com
      payamesalamat.com
      telexiran.com
      teb.ziaossalehin.ir

      در تمام منابع فوق از خاصیت ضددرد زنجبیل برای بهبود آندومتریوز نقل شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا