اعتیاد و مواد مخدر

ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی اعتیاد

اعتیاد به مواد مخدر به معنای وابسته کردن تمام بدن به یک ماده است، افرادی که اعتیاد به مصرف مواد مخدر دارند برای اینکه بتوانند به وسوسه مصرف غلبه و برای بهبود بیماری تلاش کنند نیاز به کمک یک متخصص دارند و به تنهایی نمی‌توانند بر اعتیاد غلبه کنند، اگر در نزدیکان شما فردی به اعتیاد دچار شده و قصد رهایی از این دام دارد به شما کلینیک ترک اعتیاد نگین را پیشنهاد می‌کنیم، این مرکز با در اختیار داشتن متخصصین مرتبط و محیطی امن و آرام، فرایند ترک اعتیاد را آسان کرده است.

خیلی اوقات افراد بیمار فکر می‌کنند به تنهایی می‌توانند مواد مخدر را کنار بگذارند و سعی دارند به تنهایی مواد مخدر را کنار بگذارند، این افراد درک و دانش صحیحی از علائم روانی-جسمانی ترک و درد خماری ندارند و به همین دلیل تصمیم به ترک اعتیاد در منزل یا به صورت خود درمانی خطرات زیادی برای آنها دارد.

فردی که تصمیم به ترک تریاک یا هر ماده مخدر دیگر در منزل می‌گیرد، مجبور است تمام مراحل ترک اعتیاد و حتی سم زدایی را بدون کمک و پشتیبانی دیگران انجام دهد و به تنهایی در برابر همه مشکلات موانع و علائم ترک مقابله کند که به هیچ وجه چنین اقدامی درست نیست و به بیمار فشار زیادی وارد می‌شود.

این فشار زیاد در اغلب موارد باعث درجا زدن و مصرف دوباره فرد می‌شود. مصرف دوباره در حین ترک مواد مخدر کار بسیار خطرناکی است. این کار باعث اوردوز کردن فرد و در برخی موارد حتی مرگ او شود. ترک اعتیاد در بیمارستان یکی از بی‌خطرترین گزینه‌هایی است که چنین مواقعی باید انتخاب شود.

مشکلات خود درمانی اعتیاد یا ترک اعتیاد در منزل

خود درمانی اعتیاد یا ترک در منزل مشکلات بسیاری را برای فرد بیمار ایجاد می‌کند این مشکلات باعث می‌شود بسیاری از افراد در این فرایند شکست بخورند و این باور در آن‌ها ایجاد شود که هیچگاه موفق به ترک نخواهند شد، در ادامه چرایی شکست ترک اعتیاد در خانه را می دهیم.

نیاز به روش‌ها و ابزار تخصصی

همانطور که می‌دانید برای ترک اعتیاد لازم است که سم زدایی از بدن صورت بگیرد یعنی ماده مخدر که در خون شما جریان دارد و هنوز اثرات آن بر روی مغز مشاهده می‌شود به کمک قطع مصرف به شکل‌های مختلف از بدن دفع شود. در مراکز ترک اعتیاد، سم زدایی هم بصورت فوق سریع (UROD) یا سریع صورت می‌گیرد که فرد با بیهوشی و تزریق ماده مخصوص به درون خون، بخش زیادی از ماده مخدر را دفع می‌کند و هم می‌توان سم زدایی را به صورت تدریجی انجام داد.

نیاز به مداخلات پزشکی

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات خود درمانی و ترک اعتیاد در خانه در رابطه با قطع مصرف ماده مخدر است؛ قطع ناگهانی مواد مخدر باعث بروز عوارض شدیدی مثل توهم، تشنج، حمله قلبی و… می‌شود، به همین دلیل در کلینیک‌های ترک اعتیاد معتبر برای کمک به بیمار از داروهای مسکن تایید شده استفاده می‌شود تا درد و ناراحتی افراد را کنترل کند تا از فرایند ترک اعتیاد منصرف نشوند.

احتمال اعتیاد مضاعف

اگر فردی تصمیم بگیرد تنهایی برای درمان اعتیاد اقدام کند، شاید در نگاه اول در وقت و زمان صرفه‌جویی شود، اما با این روش مشکلات نه تنها به‌صورت ریشه ای حل نمی‌شود، که ممکن است باعث اعتیاد به یک ماده مخدر دیگر مانند متادون شده یا فرد بیمار دچار عوارض و اثرات جبران ناپذیری شود.

نیاز به مداخلات روانشناسی

مشاوره اعتیاد یکی از اصلی‌ترین و تأثیرگذارترین مراحل در فرایند ترک اعتیاد است و از ابتدای پروسه ترک و حتی قبل از شروع به درمان دارویی می‌بایست انجام شود و ترجیحاً تا رسیدن فرد به نتیجه کامل بهتر است ادامه داشته باشد.

ممکن است بیمار در دوران ترک دچار اضطراب و استرس شود یا با پیش آمدن یکی از عوارض آشفته شود و نداند که باید چه‌کار کند. این نداشتن مهارت لازم برای مدیریت استرس، روند درمان اعتیاد را دچار مشکل می‌کند و حتی در مواردی ممکن است طرف تاب نیاورد و باعث برگشت دوباره او به سمت اعتیاد شود. در حالی که اگر فرد برای ترک تمامی مراحل درمان را زیر نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد باشد یا در یک کمپ ترک اعتیاد معتبر بستری باشد، مهارت‌های مورد نیاز برای روبه رو شدن با چنین شرایط سختی را به وی آموزش می‌دهند و در تمامی مراحل در کنار او هستند.

علاوه بر این خیلی اوقات مسائلی مانند اضطراب، افسردگی، بیماری‌های روانی و مشکلات خانوادگی در گذشته فرد را به مصرف مواد اعتیادآور کشانده است، این مسائل بدون اینکه حل شوند، رها می‌شوند. داشتن یک مشاور یا روانپزشک در حین درمان اعتیاد تمامی این مسائل را به‌صورت ریزبینانه مورد بررسی قرار داده و با مشارکت بیمار حل می‌کند. این اتفاق باعث شده تا فرد اعتیاد به مواد مخدر هم راحت‌تر کنار بگذارد و پس از ترک، وسوسه نشود.

شرایط منحصر به فرد هر معتاد

علم روز دنیا وابستگی مواد مخدر را یک بیماری و به عبارت دقیق‌تر یک اختلال روان پزشکی می‌شناسد. بنابراین برنامه ریزی کلان، تعیین اهداف، تعیین جایگاه پیشگیری در نظام سلامت، تدوین قانون جامع و روز آمد و در یک کلام تعیین خطوط اساسی چگونه برخورد با معضل وابستگی مواد، باید بوسیله روانپزشکان، حداقل با مشارکت مستقیم آنان به انجام رسد.

با توجه به گستردگی ابعاد وابستگی مواد مخدر مشارکت فعال یک پزشک متخصص نیز اجتناب ناپذیر است. افرادی که تصمیم می‌گیرند اعتیاد خود را در منزل کنار بگذارند و خود درمانی اعتیاد انجام بدهند، مسیر سخت و خطرناکی را انتخاب کرده‌اند، گاهی چنین تصمیمی باعث می‌شود که اعتیاد نه تنها درمان نشود بلکه تشدید شود.

یک نکته بسیار مهم این است که هر فردی با توجه به مدت زمان و نوع مخدر مصرفی و همچنین قدرت بدنی‌اش، راه روش ترکش با فرد دیگر متفاوت است. به عنوان مثال روشی مانند روش سم زدایی برای همه افراد به یک شکل انجام نمی‌شود چراکه برخی روش‌ها برای سم‌زدایی مناسب همه نیستند و حتی امکان دارد مقداری مواد اعتیادآور مصرفی در بدن فرد باقی بماند و باعث ایجاد علائم ترک و خماری در فرد شود. یکی از کارهایی که در مراکز تخصصی ترک اعتیاد انجام می‌شود، استفاده از مولتی ویتامین برای ترک اعتیاد است.

ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی اعتیاد

ترک اعتیاد در خانه چند روز طول می‌کشد؟

یکی از مشکلات ترک در خانه این است که چون از قواعد علمی پیروی نمی‌کند، نمی‌توان با قطعیت گفت که برنامه ترک چه مدت طول می‌کشد. ممکن است ترک در خانه تا چندین سال هم جواب ندهد و بیمار در این مدت در معرض آسیب‌های بسیار جدی قرار گیرد. به همین دلیل ما توصیه می‌کنیم که ترک اعتیاد را به دست متخصصان بسپارید.

در کلینیک ترک اعتیاد نگین قبل از شروع مرحله درمان اول از هر چیز وضعیت جسمی و روحی فرد بیمار سنجیده شده و پس از آن برای هر فرد برنامه ترک متناسب با روحیات او در نظر گرفته می‌شود. این کار باعث شده تا فشار درد و عوارض برنامه ترک برای هر کس پیش از شروع بررسی شده و متخصص آمادگی هر اتفاقی را داشته باشد.

برای درمان بی حالی بعد از ترک اعتیاد راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید تمامی این راهکارها و درمان‌های دارویی را با کمک پزشکان و روانپزشکان کلینیک ترک اعتیاد نگین با خیالی آسوده سپری کنید.

بیماران درگیر اعتیاد می‌توانند در مرکز ترک اعتیاد نگین با کمک متخصصین این مرکز و با استفاده از انواع مسکن قوی برای ترک اعتیاد، دردهای بدنی دوره ترک را به گونه‌ای قابل تحمل سپری کنند.

مسئله این نیست که فرد بیمار چه نوع اعتیادی داشته باشد و به کدام یک از مواد اعتیادآور وابسته شده است، در هر شرایطی فرد بیمار، توانایی و دانش لازم برای مشاوره دادن به خود برای رهایی از این وضعیت را ندارد.

در طول درمان، فرد بیمار نیاز به کسی دارد که به او روحیه دهد و در مواقع استرس و اضطراب به او به صورت تخصصی کمک کند تا فرد در طول برنامه ترک، درجا نزند. به همین دلیل افراد بیماری که با اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنند باید برای درمان اعتیاد به مرکز ترک اعتیاد مراجعه کنند و از خدمات روان‌شناسی و روانپزشکی بهره‌مند شوند. با این کار آنها شانس خود را برای رسیدن به بهبودی کامل و زندگی سالم را افزایش می‌دهند.

پس حتی اگر تصمیم دارید که برنامه ترک را در خانه ادامه دهید، بهتر است به طور دائمی با مشاوران و متخصصان ترک اعتیاد در ارتباط باشید. روان‌شناسان و پزشکان متخصص برنامه‌ها و راهکارهای ترک اعتیاد را در اختیار شما قرار می‌دهند و به شما کمک می‌کنند تا اعتیاد را در خانه خود شکست دهید.

ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی اعتیاد

معایب ترک اعتیاد در خانه

وسوسه یا همان احساس تمایل شدید برای مصرف مجدد مواد یکی از موانع اصلی برای ترک اعتیاد است. عوامل مختلفی در محیط پیرامونی می‌توانند در ایجاد وسوسه دخیل باشند. برای مثال افرادی که اغلب در محیط خانه به استعمال مواد می‌پرداختند، ممکن است با دیدن ابزارآلات مرتبط با مواد مخدر یا صرفاً قرار گرفتن در فضایی که همیشه آن جا مواد می‌کشیدند دچار وسوسه شدید شوند.

بسیاری از افراد یا خانواده‌های آنها، فکر می‌کنند که ترک باید ناگهانی و برای همیشه اتفاق بیفتد. در حالی که اعتیاد بیماری ای است که علاوه بر جسم، روح و روان فرد را نیز بیمار می‌کند. ترک کامل زمانی اتفاق می‌افتد که قبل از آنکه اعتیاد از جسم فرد بیرون برود باید این مسئله از ذهن او پاک شود.

ترک ناگهانی تنها به بعد جسمانی می‌پردازد و منجر به سم‌زدایی از بدن نمی‌شود. ذهن و روان فرد بدون درمان رها شده و درگیر اعتیاد باقی می‌ماند. از آنجایی که ریشه اعتیاد نیز اغلب روانی است، افرادی که روش‌های ترک ناگهانی را انتخاب می‌کنند یا به اجبار اطرافیان آن را انجام می‌دهند، پس از مدتی دوباره به مصرف مواد سوق پیدا می‌کنند.

برخی بیماران وقتی می‌خواهند اعتیاد را ترک کنند، به صورت خود سرانه اقدام به مصرف بعضی داروها مانند متادون، بوپرنورفین، شربت تریاک و … دیگر داروهای ترک مواد مخدر می‌کنند با این تفکر که با کمک این داروها می‌توانند راحت‌تر ترک کنند، ولی متأسفانه بعد از مدتی به خود این داروها اعتیاد پیدا می‌کنند. این داروها باید زیر نظر پزشک مصرف شود زیرا خودشان اعتیاد آور هستند.

به عنوان در بسیاری از موارد ترک متادون بسیار سخت‌تر از درمان اعتیاد به خود ماده مخدر است بطوری که درمان اعتیاد به این گونه داروها، به وقت و زمان بیشتری نیاز دارد.

تجارب متعددی نشان داده افرادی که در منزل و به تنهایی اقدام به ترک کرده‌اند، در این راه موفق نبودند در نتیجه این عدم موفقیت دچار نا امیدی شده و از ادامه درمان مأیوس می‌شوند.

اگر دچار اعتیاد هستید بدانید هیچگاه برای شروعی دوباره دیر نیست، روزهای سختی را پشت سرگذاشته اید اما روزهای زیبای زیادی انتظار شما را می‌کشند، پس قطعاً می‌توانید از این بیماری رهایی یابید، اگر قصد ترک اعتیاد را دارید راه‌های دشواری که ناامیدتان می‌کند را انتخاب نکنید مرکز ترک اعتیاد نگین به کمک متخصصان کارآزموده خود فرایند ترک را برای شما آسان خواهد کرد.

اگر نیاز به مشاوره و اطلاعات بیشتر دارید به سایت مرکز ترک اعتیاد نگین مراجعه و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید، یادتان باشد که هیچ وقت برای شروع دیر نیست اما می‌توان زودتر شروع کرد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا