بیماری ها

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی چیست؟

در حالی که بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار شبیه بوده، اما دارای تفاوت‌های فاحشی نیز می‌باشند. در این مقاله به بررسی تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی می‌پردازیم.

تبلیغات

با شروع فصل سرما بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی ویروسی و آنفولانزا شیوع پیدا می‌کنند. حتماً برای شما نیز اتفاق افتاده که صبح خود را با عطسه، سرفه و احساس تب شروع کنید. اما از کجا باید فهمید که بیماری ما سرماخوردگی است یا آنفولانزا؟ این دو بیماری دارای علائم و نشانه‌های مشترکی بوده که اغلب افراد را در تشخیص آن گمراه می‌کنند. پس از مطالعه این مطلب با تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی آشنا شده و از این پس راحت‌تر خواهید توانست نسبت به درمان آن اقدام نمایید.

همچنین بخوانید: تفاوت علائم کرونا، سرماخوردگی و آنفولانزا

علائم بیماری آنفولانزا

علائم آنفولانزا بسیار شبیه به سرماخوردگی بوده که از جمله آن‌ها می‌توان به گلودرد، تب، سردرد، سرفه، گرفتگی گلو و درد عضلانی اشاره کرد؛ با این تفاوت که این علائم در آنفولانزا بسیار شدیدتر از سرماخوردگی هستند. معمولاً این نشانه‌ها پس از گذشت دو الی پنج روز بهبود می‌یابند؛ اما بیمار تا حدود یک هفته بعد نیز با ضعف و خستگی دست و پنجه نرم می‌کند. علاوه بر این، بروز بیماری ذات‌الریه نیز در افراد مبتلا به آنفولانزا به خصوص سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های ریوی (مانند بیماری برونشیت و آسم) قلبی بسیار شایع است.

همچنین بخوانید: درمان سرماخوردگی با داروهای گیاهی

تبلیغات

علائم سرماخوردگی

اغلب اوقات سرماخوردگی با یک گلودرد ساده شروع می‌شود. از جمله نشانه‌های بعدی این بیماری می‌توان به آبریزش و گرفتگی بینی اشاره کرد. پس از آن نیز سرفه ظاهر شده و معمولاً با گذشت چهار یا پنج روز رفته رفته از بین می‌روند. در سرماخوردگی احتمال بروز تب نیز وجود داشته که البته در کودکان شایع‌تر از بزرگسالان است. بعد از این که آبریزش بینی شروع شد، ترشحات سبزرنگ و غلیظی ایجاد شده که با گذشت چند روز به ترشحات مخاطی تبدیل می‌شوند. سپس وضعیت بیمار مبتلا به سرماخوردگی رو به بهبود رفته و خبری از ضعف و خستگی پس از آن نخواهد بود.

همچنین بخوانید: راه‌های پیشگیری از سرماخوردگی

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی

بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا با هم متفاوت بوده و برای درمان آن لازم است تشخیص دهیم به کدامیک مبتلا شده‌ایم. این بیماری‌ها که ما را برای تشخیص به اشتباه می‌اندازند، دارای تفاوت‌هایی بوده که در جدول زیر به آن پرداخته شده است.

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی

سرماخوردگی

آنفولانزا

سرعت بهبودی در بیماری سرماخوردگی بالاتر است آنفولانزا ممکن است فرد بیمار را تا چند هفته درگیر کند
احتمال تبدیل این بیماری به ذات‌الریه بسیار کم است در صورتی که درمان نشود امکان دارد به بیماری ذات‌الریه تبدیل شود
احتمال تب در سرماخوردگی ناچیز است معمولاً فرد بیمار به تب شدید دچار می‌شود
احتمال سردرد بسیار کم است معمولاً فرد از سردرد شدید شکایت می‌کند
معمولاً افراد مبتلا به سرماخوردگی دچار گرفتگی و آبریزش بینی می‌شوند گرفتگی و آبریزش بینی در این بیماری کم است
احتمال ابتلا به عطسه و گلودرد در افراد سرماخورده زیاد است معمولاً عطسه و گلودرد ندارند
سرفه و گرفتگی سینه معمولاً به صورت ملایم و خشک وجود دارد بیمار دچار سرفه و گرفتگی شدید سینه می‌شود

درمان آنفولانزا

یکی از مؤثرترین درمان‌های آنفولانزا، استراحت در منزل است. معمولاً به تشخیص و تجویز پزشک، آنتی‌بیوتیک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی موارد، داروهای ضد ویروس جهت کاهش علائم بیماری به خصوص در افراد مسن نیز تجویز می‌گردد. معمولاً مصرف این داروها دو روز بعد از اولین علائم آنفولانزا شروع می‌شوند. همچنین مصرف مرکبات به درمان آنفولانزا کمک بسیاری می‌کند؛ از این رو بهتر است میوه‌هایی همچون پرتقال، لیمو و نارنگی را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. سعی کنید هر شب قبل از خواب، محلول آب نمک قرقره کنید؛ انجام این کار به ضدعفونی کردن مجاری تنفسی کمک شایانی می‌کند. اگر به تب دچار شده‌اید، دم‌نوش نعنا بنوشید. دم‌نوش نعناع منجر به تشدید تعریق در شما شده و تب را کاهش می‌دهد.

همچنین بخوانید: دمنوش برای سرماخوردگی و گلودرد

تبلیغات

درمان سرماخوردگی

در صورتی که سرماخوردگی خیلی حاد باشد، می‌توان به پزشک مراجعه کرد و با مصرف داروهای تجویزی، در زمان کوتاهی رو به بهبودی رفت. اما چنانچه عارضه فوق خیلی حاد نباشد، حتی در خانه نیز می‌توان نسبت به درمان آن اقدام کرد. رایج‌ترین داروهایی که برای درمان سرماخوردگی در منزل به کار برده می‌شوند، انواع مسکن‌ها و قرص آنتی‌هیستامین است. نوشیدن آب به میزان زیاد نیز بسیار توصیه می‌شود. تا زمان بهبودی می‌توانید از انواع آبمیوه‌های طبیعی، اسموتی و سوپ استفاده کنید. مصرف معجون عسل و آب‌لیموی طبیعی نیز به سرعت بخشیدن دوره بهبودی کمک شایانی می‌کند.

همچنین بخوانید: چه غذاهایی برای سرماخوردگی مضر است

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا