کلوچه خرمایی؛ طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی خوشمزه
![کلوچه خرمایی](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/DateFilledCookies-0978-Opt.jpg)
مواد لازم کلوچه خرمایی:
- آرد سفید: ۱ کیلوگرم
- ادویه مخصوص (زیره، رازیانه، فلفل سیاه، تخم گشنیز، پودر زنجبیل، دارچین): به میزان دلخواه
- مایه خمیر: ۱ قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر: کمی
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- شیر: ۲-۳ لیوان
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران: کمی
- روغن مایع: ۱ لیوان
- خرمای هسته درآورده: به میزان دلخواه (تقریباً ۵۰۰ گرم)
- کنجد: کمی برای تزیین
طرز تهیه کلوچه خرمایی:
1. ابتدا آرد و قسمتی از ادویه و روغن را باهم قاطی کرده و خوب مخلوط میکنیم طوری که آرد گلوله گلوله شود.
2. شیر، شکر، زعفران را گرم کرده به حدی که ولرم شود. (مایه خمیر را که از قبل در کمی آب ولرم حل کردید و بیکینگ پودر و نمک) را قاطی آرد کرده سپس مخلوط شیر را که ولرم شده به مخلوط آرد اضافه میکنیم و با دست خوب ورز میدهیم. خمیر آماده شده را به مدت سه و نیم الی چهار ساعت میگذاریم استراحت کند.
3. خرما را که از قبل هسته گرفتیم را قاطی بقیه ادویه باقی مانده کرده و خوب با دست له میکنیم (بهتر است ادویهای را که قاطی خرما میکنید کاملاً پودر باشد ولی ادویهای را که قاطی آرد میکنید درشتتر باشد برای اینکه زیر دندان برود و طعم خوبی داشته باشد).
4. خمیر را بصورت لایه نازک به قطر نان پهن کرده و خرما را به قطر ۲ سانتیمتر لوله کرده روی خمیر گذاشته و دو طرف خمیر را به هم میچسبانیم همانند رولت بلند میشود. روی آن را کمی کنجد بپاشید سپس به هر شکلی که دوست دارید لوزی یا مربعی به اندازه چهار یا پنج سانت برش دهید.
5. برش ها را در سینی چیده و آن را در فر با درجه ۱۷۰ الی ۱۹۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بپزد.
نوش جان 😉