غذاها

طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر بدون فر؛ مجلسی و متفاوت

ته چین قالبی مناسب برای: چهار نفر

نکته: قابلمهٔ ته چین برای روی گاز بهتر است تفلون و بدون فرسودگی و خراش باشد.

مواد لازم ته چین مرغ:

  • مرغ: یک ران بزرگ یا ۲ ران کوچک (مرغ را با نمک، برگ بو یا پیاز آب‌پز می‌کنیم تا حدی که یک چهارم پیمانه از آب آن باقی بماند.)
  • تخم مرغ کامل یا زرده تخم مرغ: ۳ زرده تخم مرغ (درصورتی‌که تخم مرغ به‌طور کامل استفاده شود ته‌چین بسته‌تر است و درصورتی‌که فقط زرده استفاده شود، طعم بهتر و سبک‌تری پیدا خواهد کرد.)
  • ماست: ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم یا یک و نیم پیمانه (ماست را در داخل یک پارچهٔ تمیز ریخته تا نیمی از آب خود را از دست بدهد.)
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
  • زعفران: یک چهارم تا یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • روغن یا کرهٔ آب کرده: ۶ قاشق غذاخوری (۲ قاشق غذاخوری برای داخل مواد و ۲ قاشق غذاخوری برای چرب کردن داخل قالب، ۲ قاشق برای ریختن بر روی مواد داخل قالب. هر قاشق غذاخوری روغن ۱۲ گرم است حداقل ۶۰ گرم و حداکثر نصف پیمانه یا ۹۰ گرم کره یا روغن بکار برده می‌شود.)
  • برنج: یک و نیم پیمانهٔ ۲۰۰ میلی‌لیتری (وزن برنج ایرانی در هر پیمانهٔ ۲۰۰ میلی‌لیتری، ۱۶۰ گرم است. تقریباً ۲۵۰ گرم.)
  • نمک: دو قاشق غذاخوری برای آبکش کردن برنج و به مقدار لازم در داخل مواد
  • بادمجان در صورت تمایل: سه عدد حلقه‌حلقه سرخ شده (روغن اضافهٔ بادمجان گرفته شود.)

طرز تهیه ته چین مرغ:

۱. مرغ را با یک دوم قاشق چای‌خوری نمک می‌گذاریم بپزد تا حدی که یک چهارم پیمانه آب مرغ باقی بماند.

۲. ماست را داخل یک دستمال تمیز می‌ریزیم تا سفت شود و حدوداً نیمی از وزنش را از دست بدهد.

۳. ماست سفت شده، تخم مرغ، زعفران (داخل آب جوش حل شده)، آب لیمو، دو قاشق غذاخوری کره آبکرده، آب مرغ را مخلوط می‌کنیم.

۴. مرغ پخته را داخل مایه ریخته چند ساعت می‌گذاریم داخل یخچال بماند.

۵. در یک قابلمه حدود دو لیتر آب جوشانده و دو قاشق غذاخوری نمک ریخته، برنج آبکش درست می‌کنیم.

روش بهتر: در صورت تمایل در داخل برنج در حال جوش کمی زردچوبه بریزید و پس از آبکش کردن، به برنج زعفران بزنید. با این روش هم طعم زعفران حفظ می‌شود و هم رنگ برنج زردتر خواهد بود.

۶. در صورت تمایل بادمجان‌ها را حلقه حلقه کرده با روغن سرخ می‌کنیم.

۷. ۲ قاشق غذاخوری کره آب شده را داخل قالب یا قابلمه شسته شده می‌ریزیم بصورتیکه تمام قسمت‌های قالب چرب شود.

۸. نیمی از مایه حاوی مرغ را داخل قالب ریخته روی آن یک لایه برنج آبکش (در صورت تمایل یک لایه بادمجان سرخ شده را قرار می‌دهیم) سپس باقیماندهٔ مایه را به آن اضافه کرده و کمی فشار می‌دهیم که مایه به برنج آغشته شود. دو قاشق غذاخوری کره آبکرده را در آخر بر روی مایه می‌ریزیم. روی قالب را با آلومینیومی که با چنگال سوراخ‌هایی در آن ایجاد کرده‌ایم، می‌پوشانیم.

۹. در صورت استفاده از فر قالب را می‌توان پیرکس انتخاب کرد و مایه را در حرارت ۱۶۰ درجه می‌گذاریم تا وقتی رنگش عوض شد بپزد. حدوداً یک ساعت تا یک ساعت و ربع طول می‌کشد. در صورت استفاده از شعلهٔ گاز باید از همان ابتدا درجهٔ آن را بسیار کم کرد و قابلمه را بر روی شعله‌پخش‌کن قرار داد و در قابلمه را بست تا به آرامی به مدت بیش از یک ساعت یا یک ساعت و نیم بپزد.

نکتهٔ مهم: از لحظه اول گذاشتن ته چین بر روی گاز تا برداشتن آن همواره باید درجه گاز روی کم‌ترین درجه باشد زیرا تنها چند لحظه قرار گرفتن در شعلهٔ زیاد باعث تیره شدن رنگ ته‌دیگ می‌شود.

۱۰. صبر می‌کنیم تا ته چین کمی سرد شود سپس بصورت قالبی برمی‌گردانیم.

نکته: برای تمیز درآوردن ته چین از قابلمه می‌توانید بلافاصله بعد از برداشتن از روی گاز، دیگ ته چین را داخل یک تشت آب سرد قرار دهید. این روش برای جدا کردن ته دیگ هم بسیار مؤثر است.

در صورت استفاده از زرشک می‌توان زرشک را شست و کمی شکر پاشید و با کمی روغن به مدت یک تا یک دقیقه و نیم در ماکروویو با حرارت ۵۰۰ درجه قرار داد.

نوش جان 😉

5/5 - (2 امتیاز)

دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش

مشاهده آموزش
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا