مصرف روغن دنبه برای افراد کم تحرک، سالمندان و بیماران قلبی، توصیه نمیشود. در این مطلب شما را با سایر خواص و طرز تهیه روغن دنبه آشنا خواهیم کرد.
روغن دنبه یکی از روغنهای حیوانی است که در طب سنتی خواص درمانی بالایی برای آن ذکر شده است. به طوریکه تا چند دهه پیش قیمت دنبه از گوشت گرانتر بوده است. اما در طب جدید و با توجه به نحوه زندگی بدون تحرک امروز، مصرف روغن دنبه بایستی همراه با ملاحظاتی انجام شود.
طبع روغن دنبه گرم است.
در این مطلب قصد داریم شما را با خواص و مضرات روغن دنبه در طب سنتی و طرز تهیه آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
روغن دنبه گوسفندی چه خاصیتی دارد؟
مصرف آن برای بسیاری از بیماریها مفید است، چراکه در طب سنتی اعتقاد بر این است که خوراکیهای با طبع گرم برای سلامت انسان مفیدترند. برخی از مهمترین خواص درمانی روغن دنبه عبارتاند از:
کنترل چربی خون با مصرف روغن دنبه
روغن دنبه، بسیار آسانتر از روغنهای نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن میشود و مصرف به اندازه و صحیح آن باعث کنترل چربی خون شده، علاوه بر اینکه این روغن، یکی از روغنهای ایده آل برای سرخ کردن غذاها است.
روغن دنبه باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب میشود، بااینوجود بایستی توجه داشت به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع، افراط در مصرف آن برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا بایستی با احتیاط همراه باشد.
خواص و فواید روغن دنبه
تناسب اندام با روغن دنبه
ایجاد تناسباندام از خواص روغن دنبه است. متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف روغن دنبه به کاهش وزن و لاغری افراد چاق و چاق شدن افراد لاغر کمک میکند.
روغن دنبه سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامینها و اسیدهای چرب گیاهی است، چراکه غذای گوسفند از گیاهان مختلف است، ازاینرو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوانسازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماریهای مختلف میشود.
خاصیت ضدافسردگی روغن دنبه
یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تأکید شده است خاصیت ضد افسردگی این روغن است.
خواص سم زدایی روغن دنبه
روغن دنبه خاصیت سمزدایی دارد و میتوان از آن به همراه روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی رودهها استفاده نمود.
روغن دنبه غنی از اسیدهای چربی است که مستقیماً توسط کبد جذب میشوند و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده میشوند.
کمک به جوش خوردن استخوان شکسته و درمان پوکی استخوان
استفاده از روغن دنبه یا سایر روغنهای حیوانی، برای افرادی که دچار شکستگی استخوان شدهاند مفید است و به جوش خوردن سریع استخوان کمک میکند. در طب سنتی مصرف خوراکی و استعمال موضعی آن در محل شکستگی توصیه میشود. همچنین کمک به پیشگیری و درمان پوکی استخوان و رماتیسم از دیگر خواص روغن دنبه است.
خواص روغن دنبه بر پوست صورت
مالیدن روغن دنبه بر روی پوست صورت، باعث شفاف شدن پوست و رفع تیرگیهای حاشیه صورت میشود.
همچنین بخوانید: بهترین روش های رفع تیرگی زیر بغل، کشاله ران، واژن و ناحیه تناسلی
طرز تهیه روغن دنبه بدون بو در طب سنتی
آموزش تهیه روغن دنبه
به منظور تهیه روغن دنبه بدون بو، ابتدا مقداری دنبه تازه گوسفندی را به قطعات ریز خرد کنید و به مدت یک شب آن را در آب نمک رقیق قرار دهید.
سپس دنبهها را آبکش نموده و در قابلمه بریزید و به آن بسته به حجمش، یک تا دو لیوان آب اضافه کنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ شود.
برای گرفتن بوی دنبه، میتوانید از ادویه و مواد خوشبو مانند هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال آن استفاده نمایید، سپس بعد از آماده شدن آن را از صافی رد کنید تا شفاف گردد.
روغن دنبه چه مضراتی دارد؟
توجه داشته باشید، تفاله مانده (جزغاله) از تهیه روغن دنبه اگر نسوخته و سیاه نشده باشد، خوردن آن اشکالی ندارد. ولی مصرف دنبه سوخته باعث تولید خلط بد در بدن میگردد.
استفاده از روغن دنبه به ویژه زیادهروی در مصرف آن، برای بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی توصیه نمیشود، زیرا حاوی اسیدهای چرب اشباع میباشد که برای سلامت قلب مضر است و باعث سفت و سخت شدن دیواره رگها میگردد.
مصرف روغن دنبه برای افراد دارای اضافهوزن، کلسترول بالا و کسانی که تحرک کمی دارند، مضر است.
همچنین بخوانید: چگونه اضافه وزن را محاسبه کنیم
بهطورکلی، زیادهروی و مصرف نابجای روغن دنبه، در افرادی که ضعف معده و سوءهاضمه دارند، میتواند باعث صدمه و آسیب جسمی و روحی شود.