طرز تهیه شربت بار برای کیک، زولبیا، بامیه، گز و آبنبات
شربت بار استفادههای مختلفی دارد، ازجمله: مرطوب کردن کیک اسفنجی، تهیه زولبیا، بامیه، گوشفیل، گز و آبنبات و … که برای هرکدام از این موارد، شربت بار غلظتهای متفاوتی دارد.
دستور شماره یک
برای تهیه انواع مربا و حلوا و شربت و شیرینیهایی مانند باقلوا و زولبیا و بامیه و گوشفیل و … نیاز به افزودن شهد یا شربت داریم که از جوشاندن شکر و آب و گلاب و زعفران یا اسانسها و پودر هل یا پوست پرتقال و نارنگی و غیره میتوان این شهد را تهیه کرد. برای تهیه شهد نعنایی میتوانید داخل شکر و آب به جای گلاب مقداری عرق نعنا بریزید.
مواد لازم برای تهیه شربت بار:
مواد لازم برای مقادیر زیاد:
- شکر: یک کیلو
- آب: ۴۰۰ گرم
- آب لیموترش: دو قاشق غذاخوری یا جوهر لیمو (سیتریک اسید) نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت بار:
آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت میگذاریم تا بجوشد. غلظتش بهاندازهای باشد که برای مصرف نیاز داریم. مصارف متفاوت است. گلاب و اسانسها در پایان کار اضافه میشود تا طعم حفظ شود و گاهی نیز لیموترش یا جوهر لیمو اضافه میشود که شکرک نزند و بهاصطلاح کریستالیزه نشود. گاهی برای حلوا یا افزودن به موارد دیگر نیازی به غلظت شهد نیست چون با آرد حرارت خواهد دید و به غلظت موردنیاز خواهد رسید. پس شهد نیاز به رسیدن به غلظت ندارد. در موارد دیگر در صورت نیاز به غلظت باید کمی جوشاند تا مایع شهد غلیظ شود و هنگامیکه ریز ریز میجوشد و حباب ریز میزند میتوان مقداری شهد را روی کنار نعلبکی ریخت و کمی صبر کرد تا خنک شود اگر سرازیر نشد و فوری شره نکرد مناسب است.
شهد یا شربت را با انگشت تست میکنند و وقتی شهد کمی خنک شد بین دو انگشت ریخته و اگر دو انگشت اگر به هم چسبد و شهد کش آمد آماده شده.
چگونه شربت بار درست کنیم
مواد لازم برای مقادیر کم:
- شکر: ۱۰۰ گرم
- آب: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
- نوک کارد جوهر لیمو (سیتریک اسید)
- عسل: ۱ قاشق چایخوری در صورت تمایل
شکر و آب روی حرارت گذاشته وقتی جوش آمد نوک کارد جوهر لیمو اضافه کنید، بگذارید تا کمی غلیظ شود، میتوان ۱ ق چایخوری عسل هم اضافه کرد.
دستور شماره دو
مواد لازم برای تهیه شربت بار:
- شکر: (دو و نیم) پیمانه
- آب: ۱ پیمانه
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب: (یکچهارم) پیمانه
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری یا جوهر لیمو یکهشتم قاشق چایخوری (سیتریک اسید)
چگونه شهد درست کنیم
طرز تهیه شربت بار:
- ابتدا شکر و آب را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار بدهید. تا زمانی که شکر کاملاً حل بشود، تقریباً ۱۰ دقیقه طول میکشد.
- بعد زعفران را اضافه کنید و بگذارید ۴ – ۳ دقیقه دیگر روی حرارت بماند سپس گلاب را به مایع اضافه کرده کمی بجوشد.
- اگر شکر حل نشد با یک قاشق چوبی آن را هم بزنید.
- با یک برس که به کمی آب آغشته کردید دور قابلمه را تمیز کنید چون اگر همین شکرها بعداً داخل شربت بریزد باعث شکرک زدن میشود.
- آبلیمو را نیز بریزید و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت بردارید. شربت بار آماده است.
- برای بعضی از دستورات از گلوکز استفاده شده که اگر در دستور موردنظر عنوان شد از گلوکز استفاده شود، شما میتوانید بعد از برداشتن از روی حرارت ۲ قاشق غذاخوری گلوکز اضافه کرده و مخلوطکنید.