نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه برشتوک نخودچی ساده خانگی

برشتوک یکی از انواع شیرینی‌های سنتی ایرانی است. بر اساس نوع آردی که مصرف می‌شود به نام برشتوک گندم و برشتوک نخودچی خوانده می‌شود. مواد آن را آرد نخودچی یا آرد گندم، روغن، شکر یا پودر قند و هل تشکیل می‌دهد. برای تهیه آن ابتدا آرد نخودچی تفت داده می‌شود و سپس پودر قند و هل به آن اضافه می‌شود. مواد در درون قالب شکل داده شده و در داخل یخچال سرد می‌شود.

تبلیغات

مواد لازم برشتوک نخودچی:

  • آرد نخودچی: ۲۵۰ گرم
  • روغن جامد: ۱۲۵ گرم
  • پودر قند: ۱۲۵ گرم
  • هل و دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو: ۱ قاشق مرباخوری
  • شکلات تخته‌ای: ۵۰ گرم
  • پودر پسته: برای تزیین
  • آرد سفید: ۵۰ گرم

طرز تهیه برشتوک نخودچی:

1. آرد نخودچی و آرد سفید را تفت دهید تا رنگ آن کمی طلایی شود سپس روغن را به آن افزوده و مرتب هم زده تا رنگ آن قهوه‌ای روشن شود.

2. مخلوط را از حرارت برداشته و پودر قند، هل و دارچین را بیفزایید و مرتباً هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود. (در صورت استفاده از پودر کاکائو در این مرحله اضافه کنید)

3. مواد را در سینی لوز ریخته و با پشت قاشق صاف کرده، سپس شکلات تخته‌ای را که روی حرارت غیرمستقیم آب کرده‌اید روی برشتوک ریخته و مقداری پودر پسته نیز بپاشید.

4. قالب را در یخچال گذاشته حدود نیم ساعت یا بسته به سرمادهی یخچال بیشتر بگذارید و بعد برشتوک را به صورت لوز برش داده و دوباره در یخچال بگذارید تا کاملاً ببندد.

تبلیغات

5. برشتوک را که قبلاً برش زده‌اید با دقت از هم جدا کرده و در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.

نکات:

  1. پودر قند را داخل مواد الک کنید.
  2. درصورتی‌که مایه خیلی شل بود کمی آرد نخودچی را جداگانه تفت دهید و بعد به مخلوط اضافه کنید.
  3. برشتوک در مرحله قبل از برش باید حدود نیم ساعت در یخچال باشد و بعد آن را برش داده و دوباره اجازه دهید تا کاملاً ببندد، درصورتی‌که در مرحله برش بیش از اندازه سفت شود باعث خرد شدن برشتوک می‌شود.
  4. به شکلات آب شده ۱ تا ۲ قاشق روغن مایع اضافه کنید تا روان‌تر باشد و به راحتی روی برشتوک ریخته شود.

نوش جان 😉

3.3/5 - (3 امتیاز)

تبلیغات

منبع
wikibookswikipediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا