تغذیه

خواص و فواید فوق العاده خرما

6 خاصیت فوق العاده خرما


خرما میوه ای درختی است که در مناطق گرمسیری جهان یافت می شود.
خرما را از پوست آن میتوان تشخیص داد تازه است یا خیر. پوست چروکیده و خشک خرما نشان دهنده ی تازه نبودن خرماست، در حالی که پوست صاف و براق، تازگی خرما را نشان می‌دهد.
بسته به نوع، خرما به صورت های مختلف یافت می شود، به اندازه های کوچک و بزرگ از رنگ سیاه گرفته تا زرد روشن. خرمای مجول و دگلت نور از رایج‌ترین انواع خرما هستند .
خرما اندکی سفت‌است و طعم شیرینی دارد. خرما همچنین بسیار مغذی است و فواید و خواص بسیاری دارد.
در این مطلب به 6 مورد از خواص و فواید خرما برای سلامتی میپردازیم. با مثبت 1 همراه باشید.

تبلیغات

1- خرما بسیار مغذی است

مقدار کالری موجود در خرما همانند کشمش و انجیر است.

اکثر کالری موجود در خرما بخاطر کربوهیدرات بالای آن است. در خرما مقدار کمی پروتئین، کالری ها، ویتامین ها و مواد معدنی و میزان قابل توجهی فیبر نیز وجود دارد.

مواد معدنی موجود در 100 گرم خرما:

  • کالری: 277
  • کربوهیدرات: 75 گرم
  • فیبر: 7 گرم
  • پروتئین: 2 گرم
  • پتاسیم: 20٪
  • منیزیم: 14٪
  • مس: 18٪
  • منگنز: 15٪
  • آهن: 5٪
  • ویتامین B6 موجود: 12٪

خرما نیز حاوی آنتی اکسیدان ها است که می توانند به سلامت کمک بسیاری کنند.

تبلیغات

خلاصه: خرما حاوی چندین ماده معدنی از قبیل ویتامین، فیبر و آنتی اکسیدان ها است.

 

2- میزان بالای فیبر

فیبر میتواند با جلوگیری از یبوست به سلامت دستگاه گوارشی شما کمک کند.

در مطالعه ای، 21 نفر به مدت 7 روز، بصورت روزانه خرما مصرف نمودند و مشخص گردید که به میزان قابل توجهی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش نقش داشته است.

علاوه بر این، فیبر موجود در خرما، برای کنترل قند خون نیز سودمند است. فیبر هضم را تسریع می کند و می تواند باعث جلوگیری از افزایش میزان قند خون پس از صرف غذا شود.

تبلیغات

خلاصه:خرما دارای فیبر بالایی است که می تواند به جلوگیری از یبوست و کنترل قند خون کمک کند.

خرما

3- وجود آنتی اکسیدان بالا در خرما

داده ها این موضوع را به اثبات رسانده اند که خرما دارای آنتی اکسیدان بالایی است، که می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف، کمک چشم گیری کند.

آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد حفاظت می کنند. رادیکال های آزاد مولکول های نامنظمی هستند که می توانند باعث ایجاد واکنش های مضری در بدن شوند که این واکنش ها می تواند در نتیجه منجر به بیماری شود.

به نظر می رسد خرما در مقایسه با انواع مشابه میوه ها همانند انجیر و آلو خشک، دارای بیشترین مقدار آنتی اکسیدان باشد.

تبلیغات

در این قسمت مروری می کنیم بر 3 آنتی اکسیدان مهمی که در خرما وجود دارند:

فلاونوئیدها: فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که می توانند به کاهش التهاب و همچنین کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری آلزایمر و برخی سرطان ها کمک کنند.
کاروتنوئیدها: کاروتنوئید ها می توانند به سلامت قلب و همچنین کاهش خطر ابتلا به اختلالات مربوط به چشم، مانند دژنراسیون ماکولا کمک شایانی کنند.
اسید فنولیک: اسید فنولیک به علت خواص ضد التهابی که دارد، می تواند خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

خلاصه: خرما حاوی انواع مختلفی از آنتی اکسیدان ها است که می توانند به جلوگیری از پیشرفت بیماری های مزمنی همانند بیماری های قلبی، سرطان ، آلزایمر و دیابت کمک کنند.

 

4- خرما می تواند سلامت مغز را بهبود ببخشد

این موضوع به اثبات رسیده است که خرما می تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند.

تبلیغات

در مطالعات آزمایشگاهی این نتیجه مشخص شده است که مصرف خرما می تواند شاخص های التهابی مانند اینترلوکین 6 (IL-6) در مغز را کاهش دهد. سطح بالای از IL-6 می تواند با خطر بالقوه بیماری های نورودژنراتیو همانند آلزایمر به همراه باشد.

علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان داده است که خرما در کاهش فعالیت پروتئین های بتا آمیلوئید نقش مهمی دارد. پروتئین های بتا آمیلوئید همان توده های پلاک در مغز هستند.

هنگامی که پلاک ها در مغز جمع می شوند، ممکن است ارتباط بین سلول های مغزی را مختل کنند، که در نهایت منجر به مرگ سلول های مغزی و بیماری آلزایمر می شود.

یک مطالعه حیوانی نشان داد که موشهای تغذیه شده با غذاهای حاوی خرما دارای حافظه و توانایی یادگیری بیشتری نسبت به گروهی بوده که با خرما تغذیه نشدند.

خلاصه:خرما می تواند به کاهش التهاب ها و همچنین جلوگیری از تشکیل پلاک ها که باعث بیماری آلزایمر می شوند کمک کند.

تبلیغات

 

5- خرما یک شیرین کننده طبیعی است

خرما یکی از منابع سرشار فروکتوز است که منبعی طبیعی از شکر در این میوه است.

به همین دلیل، خرما بسیار شیرین است و طعمی همانند کارامل دارد. خرما با توجه به داشتن مواد مغذی همانند فیبر و آنتی اکسیدان ها جایگزین مناسبی برای شکر سفید است..

خلاصه: خرما به دلیل طعم شیرین، مواد مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان ها، جایگزین مناسبی برای قند سفید است.

خرما

تبلیغات

6- سایر مزایای خرما برای سلامتی

سلامت استخوان: خرما حاوی مواد معدنی متعددی از جمله فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. همه ی این مواد معدنی برای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان مفید هستند.
کنترل قند خون: خرما با توجه به پایین بودن شاخص گلیسمی و همچنین وجود فیبر و آنتی اکسیدان های فراوان می تواند به تنظیم قند خون کمک کند. بنابراین، خوردن خرما ممکن است به کنترل دیابت نیز کمک کند.

خلاصه:بر اساس مطالعات، خرما برای سلامت استخوان ها و همچنین کنترل قند خون مفید است.

 

سخن آخر

خرما میوه ای بسیار سالم و مغذی است که می توانید آن را به عنوان یک منبع غنی از مواد معدنی به سبد غذایی خود اضافه کنید.

خرما دارای مواد مغذی بسیاری از قبیل فیبر و آنتی اکسیدان هاست، این ویژگی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا و همچنین کاهش کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری ها را به ارمغان می آورد.

شما می توانید از خرما بعنوان یک شیرین کننده طبیعی در رژیم غذایی خود استفاده کنید. همچنین می توانید از خرما بعنوان یک میان وعده سالم استفاده کنید.

وقت آن است که خرما را بعنوان یک ماده مغذی و خوشمزه به وعده غذایی خود اضافه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا