بارداری و اطفال

رژیم غذایی مناسب و نامناسب برای زنان باردار

زمانی که زنان باردار هستند بایستی به رژیم های غذایی خود توجه بسیاری کنند، زیرا علاوه بر مادر، جنین نیز از این مواد مغذی استفاده می کند. همچنین برای زمان زایمان بایستی بدن مادر قوی باشد، از این جهت تغذیه و رژیم غذایی مناسب برای مادر امری ضروری است.

تبلیغات

بهترین رژیم غذایی برای زنان باردار


شیر و لبنیات

شیر و لبنیات سرشار از کلسیم هستند. کلسیم به ساخت استخوان، دندان و عضلات کمک می کند و همچنین باعث میشود عضلات، عصب ها و آنزیم ها وظیفه ی خود را به درستی ایفا کنند.
یکی از امتیازهای دیگر مواد لبنی، دارا بودن پروتئین، چربی های سالم، مواد معدنی و تعدادی از ویتامین ها است.

حبوبات

حبوبات سرشار از ویتامین B هستند. ویتامین B به انجام بسیاری از وظایف در بدن کمک می کند. کمک به سلامتی دستگاه عصبی، دستگاه گوارش و تولید انرژی از جمله وظایف ویتامین B در بدن هستند.
مصرف حبوبات با نان به عنوان یک وعده غذایی در صبحانه بسیار مفید است. برای دریافت ویتامین B کافی، زنان باردار بایستی روزانه 2 قرص نان جو مصرف کنند.

گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ

این مواد غذایی سرشار از اسیدهای آمینه هستند که مصرف آن برای زنان بسیار توصیه می شود. ضروری است که زنان باردار هفته ای 2 الی 3 مرتبه از غذاهای دریای استفاده کنند. غذاهای دریایی سرشار از یدهای ضروری و موردنیاز بدن هستند.

سبزیجات

سبزیجات سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. از مهم ترین سبزیجاتی که جهت مصرف به زنان باردار توصیه می شود میتوان لوبیا سبز، هویج، برگ درخت انگور، سیب زمینی، اسفناج، کلم و فلفل را نام برد. این سبزیجات را در صورتی که میخواهید طبخ نمایید، حرارت زیادی به آن ندهید، زیرا مواد مغذی آن از بین می رود. همچنین از این سبزیجات میتوانید در سالادها استفاده کنید.

تبلیغات

مرکبات

مرکبات سرشار از ویتامین C هستند. زنان باردار، روزانه به این ویتامین ها نیازمندند.

انبه

مصرف انبه به عمل هضم کمک می کند. انبه سرشار از ویتامین C و ویتامین A است، این ویتامین ها برای زنان باردار ضروری است.

لیمو شیرین

مصرف لیمو شیرین میتواند حالت تهوع صبحگاهی را در زنان باردار کاهش دهد و بسیاری از مشکلاتی که در زنان باردار رخ می دهد را درمان کند.

لیمو ترش

مصرف لیمو ترش به عمل هضم غذا کمک می کند. لیمو ترش همانند لیمو شیرین، حالت تهوع صبحگاهی را در زنان باردار کاهش می دهد. همچنین بدن را پاکیزه کرده و سموم بدن را دفع می کند.

توت

توت سرشار از آنتی اکسیدان هاست. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد که عامل بسیاری از بیماری ها هستند مبارزه می کنند.

تبلیغات

پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین ها  و مواد مغذی است که برای زنان باردار الزامی است.

سیب

سیب سرشار از ویتامین های ضروری برای بدن است.

مویز

مویز سرشار از فیبر و آهن مورد نیاز برای زنان باردار است. مصرف مویز به همراه بادام در دوران بارداری توصیه شده است.

بارداری

رژیم های غذایی نامناسب برای زنان باردار


گوشت و غذاهای دریایی خام

مصرف گوشت و غذاهایی دریایی خام مانند سوشی، گوشت های یخ زده و غذاهای دریایی نیمه پخته دود داده شده، خطر ابتلا به مسمومیت لیستریا و سالمونلا را افزایش می دهد. مسمومیت لیستریا ممکن است باعث زایمان زودرس یا مرگ جنین شود.

تبلیغات

گوشت سرد

سوسیس، کالباس، همبرگر، هات داگ و غیره ممکن است دارای باکتری لیستریا باشند، شما در صورتی می توانید از این مواد غذایی استفاده کنید که آن ها را به خوبی طبخ نمایید به صورتی کاملا پخته شوند.

جگر

جگر سرشار از آهن و نسبت بالایی از ویتامین A است. این مقدار ویتامین A برای جنین، بیش از حد زیاد است و مصرف آن برای مادر توصیه نمی شود.

شیر و پنیر پاستوریزه نشده

مصرف شیر پاستوریزه نشده و پنیر های محلی بدلیل اینکه ممکن است حاوی باکتری لیستریا باشند توصیه نمی شود.

کافئین و چای های گیاهی

مصرف کافئین و چای های گیاهی می تواند باعث تاثیر بر ضربان قلب جنین شوند که مصرف آن توصیه نمی شود. همچنین مصرف چای های گیاهی ممکن است باعث احساس سردی یا گرمی در جنین شود. شما مجاز هستید حداکثر 300 میلی گرم کافئین به صورت روزانه مصرف نمایید.

شیرین کننده های مصنوعی

زنان باردار بایستی از مصرف رژیم های غذایی که دارای شیرین کننده های مصنوعی هستند و همچنین نوشیدنی هایی که فاقد هرگونه ارزش غذایی هستند، خودداری کنند. بهترین جایگزین این نوع نوشیدنی ها، مصرف آب و آب میوه های طبیعی هستند. همچنین در این دوران میبایست به جای مصرف شیرینی جات از میوه ها و آجیل های بدون نمک استفاده نمود.

تبلیغات

بارداری

نصیحت هایی برای زنان باردار

  • مصرف آب: زنان باردار میبایست بصورت روزانه آب کافی مصرف نمایند، زیرا مصرف آب علاوه بر خواصی که دارد مانع یبوست در زنان باردار می شود.
  • عدم استعمال دخانیات: زنانی که قصد دارند باردار شوند بایستی در صورتی که دخانیات استعمال می کنند، آن را ترک نمایند و همچنین در زمان بارداری از محیط هایی که در آن دخانیات استعمال می شود دوری نمایند.
  • دوری از گرسنگی: زنان باردار بایستی هر 4 ساعت یک مرتبه، غذای سبکی میل کنند، حتی اگر احساس گرسنگی نداشته باشند زیرا ممکن است جنین، نیاز به تغذیه داشته باشد.
  • کاهش مصرف نمک: زنان باردار بایست از مصرف بی رویه نمک و غذاهای شور مانند: کنسروها، آجیل، چیپس و ترشی جات خودداری کنند.
  • کاهش مصرف فست فودها و چربی ها: زنان باردار میتوانند به جای مصرف فست فود ها و چربی ها از غذاهای سرشار از آهن استفاده کنند زیرا زنان باردار بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی مخصوصا در ماه های میانی هستند. از جمله غذاهایی که دارای آهن سرشار هستند میتوان: گوشت، تخم مرغ، عسل سیاه، اسفناج، موز، انگور، انار، کشمش و سبزیجات دارای برگ های تیره را نام برد.
  • داشتن فعالیت بدنی: سفارش شده است که زنان در زمان بارداری فعالیت بدنی کافی داشته باشند زیرا انجام این فعالیت ها خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد و از بالا رفتن وزن جلوگیری می کند.

 

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا