تغذیه

ریشه تارو چیست و چه خواصی دارد؟ + طریقه مصرف آن

ریشه تارو یک سبزی ریشه‌ای نشاسته‌دار است که بومی آسیا بوده اما در سراسر جهان مصرف می‌شود. پوست این سبزی قهوه‌ای بوده و گوشت آن سفید رنگ است و دارای لکه‌های بنفش رنگ می‌باشد. ریشه تارو پخته شده طعم شیرین ملایمی داشته و بافتی شبیه به سیب‌زمینی دارد.

تبلیغات

ریشه تارو منبع بسیار خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی بوده و طیف وسیعی از فواید را برای سلامتی فراهم می‌کند، از جمله بهبود قند خون، سلامت روده و قلب.

ریشه تارو سرشار از فیبر و مواد مغذی مهم است. یک فنجان (۱۳۲ گرم) تاروی پخته ۱۸۷ کالری – که اغلب آن ناشی از کربوهیدرات است – و کمتر از یک گرم پروتئین و چربی دارد.

ارزش غذایی ریشه تارو

یک فنجان (۱۳۲ گرم) تاروی پخته ۱۸۷ کالری – که اغلب آن ناشی از کربوهیدرات است – و کمتر از یک گرم پروتئین و چربی دارد. این مقدار ریشه تارو همچنین دارای ترکیبات زیر است:

  • فیبر: ۶٫۷ گرم
  • منگنز: ۳۰ درصد نیاز روزانه (DV)
  • ویتامین ب ۶: ۲۲ درصد
  • ویتامین ای: ۱۹ درصد
  • پتاسیم: ۱۸ درصد
  • مس: ۱۳ درصد ویتامین ث: ۱۱ درصد
  • فسفر: ۱۰ درصد
  • منیزیم: ۱۰ درصد

ریشه تارو حاوی مقادیر خوبی از مواد مغذی متنوع است که مردم معمولاً آن‌ها را به اندازۀ کافی دریافت نمی‌کنند، مانند فیبر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های ث و ای.

تبلیغات

ریشه تارو چه خواصی دارد؟

ریشه تارو کمک به کنترل قند خون

اگرچه تارو یک سبزی ریشه‌ای نشاسته‌دار است، اما حاوی دو نوع کربوهیدرات می‌باشد که برای مدیریت قند خون مفید هستند: فیبر و نشاسته مقاوم. فیبر نوعی کربوهیدرات است که انسان نمی‌تواند آن را هضم کند. از آنجایی که فیبر جذب بدن نمی‌شود، اثری بر روی سطوح قند خون نمی‌گذارد.

فیبر همچنین به کاهش سرعت هضمم جذب سایر کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند و برای پیشگیری از افزایش شدید قند خون بعد از خوردن وعده‌های غذایی مفید می‌باشد. مطالعات نشان داده‌اند که رژیم‌های سرشار از فیبر – بیشتر از ۴۲ گرم فیبر در روز – می‌توانند سطوح قند خون را حدوداً به میزان ۱۰ mg/dl در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهند.

تارو همچنین حاوی نوع خاصی از نشاسته است که به آن نشاسته مقاوم می‌گویند. بدن انسان نمی‌تواند این نشاسته را هضم کند، در نتیجه این نشاسته باعث افزایش قند خون نمی‌شود. حدوداً ۱۲ درصد از نشاستۀ موجود در تاروی پخته از نوع نشاسته مقاوم است و این سبزی از بهترین منابع این مادۀ مغذی می‌باشد.

این ترکیب از نشاسته مقاوم و فیبر باعث می‌شود تا تارو یک گزینۀ کربوهیدراتی مناسب باشد، به ویژه برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند. فیبر و نشاسته مقاوم موجود در ریشه تارو به کاهش خطر بیماری قلبی نیز کمک می‌کنند.

پژوهش‌های قابل توجه نشان می‌دهند افرادی که فیبر بیشتری می‌خورند، معمولاً کمتر در خطر ابتلا به بیماری قلبی می‌باشند. یک مطالعه نشان داده است که مصرف ۱۰ گرم فیبر اضافه در روز، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را به میزان ۱۷ درصد کاهش می‌دهد.

تبلیغات

اعتقاد بر این است که این اثرگذاری جزئی از اثرات کاهندۀ کلسترول فیبر است، اما پژوهش‌ها همچنین در حال بررسی این موضوع هستند. ریشه تارو در هر فنجان (۱۳۲ گرم) حاوی ۶ گرم فیبر است.

این مقدار بیشتر از دو برابر فیبر موجود در سیب‌زمینی است – در واقع تارو یکی از منابع بسیار خوب فیبر می‌باشد. ریشه تارو همچنین حاوی نشاسته مقاوم است که کلسترول را کاهش داده و با کاهش خطر بیماری قلبی در ارتباط می‌باشد.

ریشه تاروخواص و فواید ریشه تارو

خواص ضدسرطانی ریشه تارو

ریشه تارو حاوی ترکیبات گیاهی است که پلی‌فنول نام دارند و برای سلامتی بسیار مفید می‌باشند. پتانسیل کاهش خطر سرطان توسط این ترکیبات وجود دارد. اصلی‌ترین پلی‌فنول موجود در ریشه تارو کوئرستین نام دارد که در مقادیر بالا در پیاز، سیب و چای نیز یافت می‌شود.

مطالعات درون‌کشتگاهی و حیوانی نشان داده‌اند که کوئرستین می‌تواند مرگ سلولی در سلول‌های سرطانی را تحریک کرده و سرعت رشد انواع مختلفی از سرطان را کاهش دهد.

کوئرستین همچنین یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند است که از بدن در برابر آسیب شدید رادیکال آزاد محافظت می‌کند. این آسیب با بروز سرطان در ارتباط است.

تبلیغات

کاهش وزن با ریشه تارو

ریشه تارو منبع خوب فیبر است و هر فنجان آن ۶ گرم فیبر دارد. تحقیقات نشان داده‌اند افرادی که فیبر بیشتری می‌خورند، معمولاً وزن و چربی کمتری دارند.

این خاصیت احتمالاً به دلیل کاهش سرعت تخلیه معده توسط فیبر است که شما را برای مدت بیشتری سیر نگه داشته و مقدار کالری مصرفی‌تان در طول روز را کاهش می‌دهد. این فرآیند در گذر زمان ممکن است به کاهش وزن منجر گردد.

ریشه تارو برای روده مفید است

کاربردهای متنوعی دارد و می‌توان آن را به راحتی به رژیم غذایی اضافه کرد.

ریشه تارو برای روده و دستگاه گوارش بسیار عالی است

ازآنجاکه ریشه تارو حاوی مقدار زیادی فیبر و نشاسته مقاوم است؛ مصرف آن ممکن است برای سلامت روده مفید باشد. همانطور که گفتیم بدن شما نمی‌تواند فیبر و نشاسته مقاوم را هضم یا جذب کند؛ بنابراین این مواد به صورت دست نخورده وارد روده بزرگ می‌شوند. سپس در آنجا توسط میکروب‌های مفید روده تجزیه شده و زمینه‌ساز رشد آن‌ها می‌شود.

هنگامی که باکتری‌های روده این الیاف را تخمیر می‌کنند؛ اسیدهای چربی تولید می‌شود که دارای زنجیره‌ای کوتاه هستند. سپس سلول‌های روده از این اسیدهای چرب تغذیه کرده و سالم و قوی می‌شوند.

تبلیغات

یک مطالعه که روی خوک‌ها انجام شد نشان داد که رژیم‌های غذایی سرشار از نشاسته مقاوم با افزایش تولید اسیدهای چرب حاوی زنجیره کوتاه و کاهش آسیب‌دیدگی سلول‌های روده، سلامت روده بزرگ را بهبود می‌بخشند.

نکته جالب‌توجه این است که مطالعات انسانی نیز نشان داده‌اند که در روده افراد مبتلا به اختلالات التهابی مانند کولیت اولسراتیو، سطح اسیدهای چرب حاوی زنجیره کوتاه بسیار کمتر از افراد عادی است.

برخی تحقیقات نیز نشان داده‌اند که مصرف فیبر و نشاسته مقاوم می‌تواند سطح این اسیدها را در روده افزایش داده و از بدن در برابر ابتلا به بیماری‌های التهابی روده و سرطان روده بزرگ محافظت کند.

طریقه مصرف ریشه تارو

ریشه تارو دارای بافت نشاسته‌ای و طعم ملایم و کمی شیرین است. طعم آن شبیه سیب زمینی شیرین است؛ بنابراین می‌توان از آن هم برای تهیه میان وعده‌ها و هم غذاهای مختلف و به جای سیب زمینی شیرین استفاده کرد.

  • چیپس تارو: ریشه تارو را نازک حلقه کرده و درون فر پخته یا سرخ کنید.
  • چای تارو: کمی تارو را رنده کرده یا از پودر تارو در چای استفاده کنید. این پودر رنگ بنفش به چای می‌دهد.
  • نان و شیرینی تارو: در برخی از کشورهای جهان شیرینی و نان پخته شده با تارو یکی از دسرهای محبوب است.
  • کیک تارو: تارو پخته شده را با چاشنی‌های مختلف، آرد و تخم‌مرغ مخلوط کرده و در قالب کیک بریزید. سپس قالب را درون فر قرار دهید و تا زمانی که کاملاً پخته شود صبر کنید.
  • در سوپ‌ها و خورش‌ها: می‌توانید تکه‌های خرد شده تارو را پخته و به صورت دور چین یا در خوراک‌ها و سوپ‌ها به جای سیب زمینی استفاده کنید.

توجه به این نکته مهم است که ریشه تارو را فقط باید به شکل پخته استفاده کنید. تارو خام حاوی پروتئازها و اگزالات است که می‌تواند باعث احساس سوزش در دهان شود. پختن ریشه تارو این ترکیبات را غیرفعال می‌کند.

تبلیغات

به‌طورکلی:

تارو یک گیاه ریشه‌ای و نشاسته‌ای با طعمی ملایم و شیرین است. این ریشه منبع عالی از مواد مغذی مختلفی از جمله فیبر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های C و E است که بسیاری از افراد به مقدار کافی از آن‌ها استفاده نمی‌کنند.

تارو همچنین منبع عالی از فیبر و نشاسته مقاوم محسوب می‌شود. همانطور که می‌دانید بهبود سلامت قلب، بهبود سطح قند خون، کاهش وزن و بهبود سلامت روده از جمله خواص این ترکیبات برای بدن هستند.

ریشه تارو حاوی انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی فنول هاست. این ترکیبات از بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد و سرطان محافظت می‌کنند. این ریشه را قبل از خوردن بپزید تا ترکیباتی که باعث سوزش دهان می‌شوند؛ خنثی شوند.

1.7/5 - (3 امتیاز)

تبلیغات
منبع
delgarmگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا