تغذیه

با خواص فوق العاده میوه به آشنا شوید

میوهٔ بـِه یا بهی (نام علمی: Cydonia oblonga) دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد. با این حال وقتی به پخته می‌شود بو و طعمی بسیار خوش دارد. برای کمپوت مناسب است و به صورت مربا و مارمالاد نیز کاربردی عالی دارد.

درخت به، درختی است از تیره گل سرخیان، جزو دسته سیب‌ها که پشت برگ‌هایش کرک‌دار است.

به سرشار از ویتامین‌های A و B، املاح آهکی و تانن است. به دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب است و 100 گرم آن تولید ۱۱۲ کالری انرژی می‌کند. به مقوی قلب، معده و اعصاب است، و دمنوش آن آرامبخش است. درخت به را به ترکی آذربایجانی، هیوا، در رامیان و کتول، شغال، در لاهیجان و دلیجان و رودسر، توچ و در رامسر و شهسوار، سنگه می‌نامند. درخت به، در خاک‌های خشک و خیلی آهکی خوب نمی‌روید و نیازمند به خاک ژرف است.

این میوه مقوی معده و متوقف‌کننده اسهال‌های ساده و خونی است. در ورم حاد در روده‌ها، خونریزی‌های قاعدگی و بواسیری، اثر بسیار مؤثری دارد. به ضمن تقویت اعمال دستگاه گوارش، مخاط و سرفه کاملاً مؤثر است. دم کرده برگ‌های به برای تسکین سرفه شهرت فراوان دارد.

ارزش غذایی: به – 100 گرم

انرژی۲۳۸ کیلوژول (۵۷ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها۱۵٫۳ گرم
فیبر۱٫۹ گرم
چربی۰٫۱ گرم
پروتئین۰٫۴ گرم
ویتامین ب۱ (تیامین)۰٫۰۲ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین)۰٫۰۳ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین)۰٫۲ میلی‌گرم (۱٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵)۰٫۰۸۱ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۶۰٫۰۴ میلی‌گرم (۳٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹)۳ میکروگرم (۱٪)
ویتامین C۱۵ میلی‌گرم (۲۵٪)
کلسیم۱۱ میلی‌گرم (۱٪)
آهن۰٫۷ میلی‌گرم (۶٪)
منیزیم۸ میلی‌گرم (۲٪)
فسفر۱۷ میلی‌گرم (۲٪)
پتاسیم۱۹۷ میلی‌گرم (۴٪)
سدیم۴ میلی‌گرم (۰٪)
روی۰٫۰۴ میلی‌گرم (۰٪)

به

خواص درمانی به

۱)به تقویت کنده قلب است.
۲)ادرارآور است.
۳)نرم‌کننده سینه است.
۴)مقوی معده و دستگاه هاضمه است.
۵)قابض است.
۶)خونریزی را بندمی آورد.
۷)به ترش مسهل است.
۸)به ترش برای تنگی نفس مفید است.
۹)به ترش استفراغ را بند می‌آورد.
۱۰)اسهال‌های ساده و اسهال‌ خونی را درمان می‌کند.
۱۱)به بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است.
۱۲)خونریزی از رحم را متوقف می‌کند.
۱۳)در بهبود بواسیر موثر است.
۱۴)برای هضم غذا مفید است.

خواص درمانی به دانه

۱-لعاب به دانه را روی زخم‌ها و سوختگی‌ها بگذارید تا باعث شفای سریع آن‌ها شود.
۲-ضد تب است.
۳-اسهال‌ خونی و ساده را درمان می‌کند.
۴- برای درمان جراحات گلو مؤثر است.
۵-سرفه را برطرف می‌کند.
۶- برای درمان تورم‌های داخلی بدن مفید است.
۷-برای التیام ترک پوست دست و بدن، نوک پستان، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
۸-برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
۹-آفتاب‌سوختگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.
۱۰-جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.

خواص درمانی دم‌کرده گل و شکوفه به

۱-سردرد را برطرف می‌کند.
۲-مقوی معده است.
۳-سینه را صاف و تقویت می‌کند.
۴-سرفه کودکان را برطرف می‌سازد.
۵-برای درمان بی‌خوابی دم‌کرده گل را با آب بهارنارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.

به

خواص درمانی روغن به

۱)برای برطرف کردن زنگ زدن در گوش مفید است.
۲)سرگیجه را برطرف می‌کند.
۳)برای مداوای زخم‌های دهان مفید است.
۴)خونریزی ریوی را درمان می‌کند.
۵)اسهال‌ مزمن را برطرف می‌کند.
۶)دوست کبد است و روم کبد را رفع می‌کند.
۷)زخم روده‌ها را درمان می‌کند.

خواص درمانی برگ شاخه‌های به

۱)جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می‌کند.
۲)زخم‌ها را با جوشانده برگ به بشورید.
۳)قابض است.
۴)ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است.

خواص به ازنظر قرآن و احادیث

عقل را زیاد، قلب ضعیف را نیرومند و معده را تمیز می‌کند. بر نیروی دل می‌افزاید و ترسو را شجاع و فرزند را نیکو می‌کند و کسی که آن را بخورد خداوند تا چهل روز حکمت را به زبان او جاری می‌کند و همّ ( نگرانی ) را می‌برد. بخیل را بخشنده می‌کند و کسی که سه روز ناشتا آن را بخورد ذهنش صاف می‌شود و بر حلم و علم او می‌افزاید و از کید شیطان و لشکریان او حفظ می‌نماید.

4.4/5 - (5 امتیاز)
منبع
ویکی پدیاپارسی طب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا