پوست و مو

علت خارش سر و درمان خارش سر با سرکه سیب، آلوئه ‌ورا و روغن نارگیل

پوست سر بسیار نازک است و عروق خونی موجود در پوست سر، بیش از هر قسمتی از بدن انسان می باشد. بنابراین موضوع عجیبی نیست که احساس خارش در پوست سر داشته باشیم.
دلایل متعددی باعث بروز خارش در پوست سر میشوند. خارش سر ممکن است به دلیل رنگ مو، نوع شامپوی استفاده شده یا دیگر محصولات مو، یا به دلایل متعددی باشد.

دلایل خارش پوست سر

لوازم آرایشی و بهداشتی

قبل از استفاده از هر نوع محصول بهداشتی و آرایشی مو، ابتدا باید آن را تست کنید. به عنوان مثال برای تست رنگ مو کافی است مقدار کمی رنگ را روی سطح کوچکی از پوست قرار دهید. اگر خارش و سوزش احساس شود، از استفاده‌ی محصول پرهیز کنید.

همچنین بخوانید: روش رنگ کردن موی افراد آلرژی دار

شستشوی نامناسب مو

شستشوی نامناسب و ماندن مقداری از شامپو، عطر و مواد نگهدارنده روی پوست سر ممکن است سبب خارش پوست در برخی از افراد شود. توصیه می شود این افراد از شامپو های سبک مانند شامپو بچه، شامپوهای بدون عطر و یا شامپوی مخصوص موهای رنگ شده استفاده کنند.

آب و هوا

آب و هوای بسیار سرد و خشک یا بسیار گرم و مرطوب سبب شوره و خارش سر می شود. بنابر این بهتر است دمای داخل منزل همیشه معتدل باشد.
همچنین در زمستان از شستشوی زیاد مو پرهیز کنید زیرا شستشوی زیاد مو، چربی طبیعی مو که برای سلامت موها بسیار مفید است را از بین می برد.

دیگر دلایل خارش سر:

درمان خارش سر با روش های خانگی

سرکه سیب

سرکه سیبدرمان خارش سر با سرکه سیب

سرکه سیب حاوی اسید استیک است که خاصیت ضد باکتریایی دارد. این خاصیت سبب می شود رسوب های باقی مانده از شامپو از بین برود.
میزان PH طبیعی پوست سر باید عددی بین 4.5 و 5.5 باشد که اکثر شامپوها PH بالاتر از 5.5 را دارا هستند. سرکه سیب به تنظیم PH پوست سر و از بین بردن رسوب و مواد باقی مانده از شامپو کمک میکند.

برای استفاده 2 الی 4 قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب گرم مخلوط نمایید. مخلوط را روی سر خود گذاشته و پوست و موی سر خود را به آرامی ماساژ دهید. بعد از گذشت 5 دقیقه سر خود را شست و شو دهید. این عمل را یک الی دو مرتبه در هفته انجام دهید.

آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا از دسته گیاهانی است که برای درمان و تسکین خارش، سوختگی و آبله در پوست استفاده میشود. آلوئه‌ورا حاوی ویتامین‌های A، B12، C، E و همچنین آنزیم های ضد التهاب و مواد معدنی از قبیل: کلسیم، مس، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم، روی و کروم است.

آب آلوئه‌ورا در طب سنتی برای درمان عفونت‌ها، باکتری‌های پوستی، عفونت های قارچی، انگل و ریزش موی سکه ای مورد استفاده قرار گرفته است.

برخی از مطالعات نشان داده است که استفاده از آلوئه‌ورا باعث کاهش خارش سر در بیماران مبتلا به درماتیت شده است.

مقدار معینی ژل آلوئه‌ورا تهیه کنید و شروع به ماساژ پوست سر با ژل آلوئه ورا کنید، سپس کمی روغن بادام شیرین به آن اضافه کنید و به ماساژ دادن ادامه دهید و یا حتی می توانید به جای روغن بادام از شامپوی آلوئه ورا که حاوی روغن جوجوبا و گیاهان دارویی است استفاده کنید.

روغن نارگیل

روغن نعناعدرمان خارش سر با روغن نارگیل

روغن نارگیل حاوی اسید لوریک است. اسید لوریک یک چربی اشباع است که دارای خواص ضد میکروبی میباشد. اسید لوریک به پوست کمک می کند تا روغن نارگیل به طور موثر جذب پوست شود.

روغن نارگیل برای بهبود خارش ناشی از اگزما و مبارزه با شپش سر مفید است. طبق مطالعه ای که در سال 2010 انجام شد، مشخص گردید روغن نارگیل توانایی بیشتری نسبت به کرم پرمترین در بهبود خارش سر دارد.

روغن نعناع

روغن نعناعدرمان خارش سر با روغن نعناع

روغن نعناع ممکن است در کاهش شوره سر و آرام کردن پوست سر موثر باشد. سعی کنید آن را با روغن دیگری مانند روغن زیتون رقیق کنید و قبل از شامپو زدن آن را به پوست سر بزنید. همچنین می توانید بعد از شامپو با چای نعناع، سر خود را شست و شو دهید.

روغن درخت چای

روغن درخت چایدرمان خارش سر با روغن درخت چای

روغن درخت چای دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد عفونی کننده است. همچنین این روغن دارای اثرات ضد التهابی است. پوست شما ممکن است به روغن درخت چای حساس باشد، بنابراین لازم است که قبل از استفاده آن را رقیق نمایید.

سعی کنید 10 تا 20 قطره روغن درخت چای را به یک شامپو مناسب اضافه کنید یا آن را با روغن زیتون مخلوط نمایید و سپس آن را به صورت مستقیم به پوست سر خود بمالید. روغن درخت چای می تواند به کاهش یا از بین بردن خارش مربوط به شوره سر، درماتیت سبورئیک و شپش سر کمک کند.

نکته: روغن درخت چای هرگز نباید به صورت خوراکی مصرف شود.

روش های دیگر درمان خارش سر

  1. سر را با آب نسبتا ولرم و مخلوطی از جوش شیرین یا جوی دو سر شستشو دهید.
  2. سر را با روغن زیتون ماساژ دهید و به مدت 10 دقیقه مکث کنید سپس آن را شستشو دهید.
  3. قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا نور درمانی.

مراجعه به پزشک در صورت عدم درمان

اگر مواردی که ذکر شد، در درمان خارش سر شما تاثیری نداشته است، باید از علل آن آگاه شوید. برای مشخص شدن علت اصلی خارش سر میبایست به دکتر پوست و مو مراجعه نمایید تا علت اصلی مشخص شود و زیر نظر پزشک، تحت درمان قرار بگیرید.

3.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا