طرز تهیه حلوا سوهانی بیجار (حلوا سوهانی گروس)
![حلوا سوهانی بیجار](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/Halvasohani.jpg)
مواد لازم حلوا سوهانی:
- آرد یمنی: نیم کیلوگرم
- آرد گندم: یک کیلوگرم
- شکر: یک کیلوگرم
- پودر هل: یک قاشق چایخوری
- زعفران آب کرده: یک فنجان کوچک
- پودر زنجبیل: یک قاشق غذاخوری سرپُر
- آب نیم گرم: به میزان لازم
- روغن حیوانی: یک قاشق غذاخوری سر پُر
طرز تهیه حلوا سوهانی:
طرز تهیه شهد:
شکر را با نیم لیتر آب ولرم و پودر هل و زعفران آب کرده و پودر زنجبیل مخلوط نموده و روی شعله قرار داده و همزمان هم میزنیم تا جایی که مقداری با هم بجوشد و شهد ما قوام بیاید.
طرز تهیه حلوا:
آردها را با الک بسیار بسیار ریز یا پارچه توری الک میکنیم. سپس آهسته به آن آب نیم گرم اضافه نموده و هم میزنیم (تا جایی که به غلظت کاچی در بیاید) و آنقدر هم میزنیم تا کاملاً یکدست شود. سپس رو شعلهی متوسط قرار داده و همزمان بهطور مداوم آن را هم میزنیم تا ته نگیرد. حدود سه ساعت باید به هم زدن روی شعله ادامه داد تا غلظت آن به اندازهی حلوا شود. حالا شهدی را که قبلاً آماده نمودهایم و خنک شده داخل آن میریزیم و مواد ما رقیقتر میشود. باز ۳ الی ۴ ساعت دیگر نیز به هم زدن ادامه میدهیم تا دوباره به غلظت حلوا برسد.
وقتی مثل حلوا غلیظ شد یک قاشق روغن حیوانی را به گوشههای داخلی قابلمه میمالیم تا حلوا جمع شود و مثل یک گلوله خودش را بگیرد. شعله را خاموش نموده و هنگامی که مقداری حلوا سوهانی ما خنک شد با دست چرب گلولههایی اندازهی گردو میگیریم و با وردنه روی سینی مسی یا مشمای چرب شده پهن میکنیم.
نوش جان 😉