طرز تهیه حلوا زعفرانی خوشمزه و مجلسی با آرد گندم
مواد لازم تهیه حلوای زعفرانی:
- آرد سفید گندم: نیم کیلو
- روغن: ۳۰۰ گرم (من نصف کره، نصف روغن مایع ریختم)
- شکر: ۳۵۰ گرم
- آب: ۲ لیوان
- زعفران: ۱ قاشق مرباخوری پر (بازم کم وزیادش بسته به مرغوبیتش داره)
- گلاب: ۶ قاشق غذاخوری
- مغز هل: ۱ قاشق چایخوری
همچنین بخوانید: چگونه زعفران دم کنیم
طرز پخت حلوای زعفرانی:
آرد رو اول الک کردم و توی یه تابه (یا دیگ) بزرگ و جادار با قاشق چوبی تفت می دهیم. تفت دادن آرد خیلی مهمه و توی طعم و رنگ نهایی آرد تأثیر داره. مرتب هم میزنیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه و تغییر رنگ بده اما نسوزه. برای اینکه متوجه بشین چقدر سرخ کردن آرد کافیه و تا چه حد رنگ حلوا دلخواهمون میشه، کمی از آرد رو توی یه نعلبکی مثلاً بریزین و روش یه کوچولو روغن بریزین. رنگی که آرد به خودش می گیره با ۱ درجه تفاوت می تونه رنگ دلخواهتون باشه. چون زعفران هم رنگ می ده به آرد. پس با این روش می تونین رنگ دلخواه حلواتون رو انتخاب کنین و به همون میزان آرد رو تفت بدین. خب آرد رو همینطور مرتب هم میزنیم و اصلاً اصلاً قاشق چوبی رو پایین نمی ذاریم.
وقتی آرد به اندازه کافی سرخ شد و بوی خوشی ازش بلند شد، از روی حرارت برمی داریم و بازم الک میکنیم تا احیاناً اگه گلوله یا سوختگی هست جدا بشه.
دوباره برمی گردونیم توی تابه و روغن رو میریزیم توش. در این مرحله نصف کره و نصف روغن مایع بریزید.
بازم هم میزنیم مرتب تا روغن خوب به خورد آرد بره و خوب سرخ بشه. شکر و آب رو روی حرارت می ذاریم تا جوش بیاد. زعفران غلیظی آماده کرده، گلاب و مغز هل هم توش بریزید و به شهد اضافه کنید و بگذارید تا کمی روی حرارت قوام بیاد. خب همچنان داریم آرد رو هم میزنیم و خسته هم نمیشیم! بعد از ریختن روغن حلوارو به یه طرف هم بزنید. وقتی خوب هم زدیم شهد رو کمکم میریزیم توش و از روی حرارت بر میداریم و بازم هم میزنیم.
وقتی حلوا کاملاً از ظرف جدا میشه و براق میشه و روغن پس میده، یعنی که نتیجه کار عالی بوده. توی ظرف موردنظر میریزیم و با پسته، بادام، پودر نارگیل، گل محمدی یا گردو تزیین میکنیم.
نوش جان 😉