نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه حلوا زعفرانی خوشمزه و مجلسی با آرد گندم

مواد لازم تهیه حلوای زعفرانی:

  • آرد سفید گندم: نیم کیلو
  • روغن: ۳۰۰ گرم (من نصف کره، نصف روغن مایع ریختم)
  • شکر: ۳۵۰ گرم
  • آب: ۲ لیوان
  • زعفران: ۱ قاشق مرباخوری پر (بازم کم وزیادش بسته به مرغوبیتش داره)
  • گلاب: ۶ قاشق غذاخوری
  • مغز هل: ۱ قاشق چای‌خوری

همچنین بخوانید: چگونه زعفران دم کنیم

طرز پخت حلوای زعفرانی:

آرد رو اول الک کردم و توی یه تابه (یا دیگ) بزرگ و جادار با قاشق چوبی تفت می دهیم. تفت دادن آرد خیلی مهمه و توی طعم و رنگ نهایی آرد تأثیر داره. مرتب هم می‌زنیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه و تغییر رنگ بده اما نسوزه. برای اینکه متوجه بشین چقدر سرخ کردن آرد کافیه و تا چه حد رنگ حلوا دلخواهمون میشه، کمی از آرد رو توی یه نعلبکی مثلاً بریزین و روش یه کوچولو روغن بریزین. رنگی که آرد به خودش می گیره با ۱ درجه تفاوت می تونه رنگ دلخواهتون باشه. چون زعفران هم رنگ می ده به آرد. پس با این روش می تونین رنگ دلخواه حلواتون رو انتخاب کنین و به همون میزان آرد رو تفت بدین. خب آرد رو همینطور مرتب هم می‌زنیم و اصلاً اصلاً قاشق چوبی رو پایین نمی ذاریم.

وقتی آرد به اندازه کافی سرخ شد و بوی خوشی ازش بلند شد، از روی حرارت برمی داریم و بازم الک می‌کنیم تا احیاناً اگه گلوله یا سوختگی هست جدا بشه.

دوباره برمی گردونیم توی تابه و روغن رو می‌ریزیم توش. در این مرحله نصف کره و نصف روغن مایع بریزید.

بازم هم می‌زنیم مرتب تا روغن خوب به خورد آرد بره و خوب سرخ بشه. شکر و آب رو روی حرارت می ذاریم تا جوش بیاد. زعفران غلیظی آماده کرده، گلاب و مغز هل هم توش بریزید و به شهد اضافه کنید و بگذارید تا کمی روی حرارت قوام بیاد. خب همچنان داریم آرد رو هم می‌زنیم و خسته هم نمیشیم! بعد از ریختن روغن حلوارو به یه طرف هم بزنید. وقتی خوب هم زدیم شهد رو کم‌کم می‌ریزیم توش و از روی حرارت بر می‌داریم و بازم هم می‌زنیم.

وقتی حلوا کاملاً از ظرف جدا میشه و براق میشه و روغن پس میده، یعنی که نتیجه کار عالی بوده. توی ظرف موردنظر می‌ریزیم و با پسته، بادام، پودر نارگیل، گل محمدی یا گردو تزیین می‌کنیم.

نوش جان 😉

5/5 - (2 امتیاز)

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا