گیاهان دارویی

خواص و فواید فوق العاده زردچوبه

زردچوبه، ادویه ای است که از گیاه زردچوبه به دست می آید. رویشگاه این گیاه هندوستان و کشورهای جنوب آسیا است. زردچوبه دارای طعمی گرم و تلخ است و اغلب برای طعم و یا رنگ پودر کاری، خردل، کره و پنیر استفاده می شود. ریشه زردچوبه نیز به طور گسترده در زمینه داروسازی استفاده می شود. زردچوبه حاوی ماده ی شیمیایی زرد رنگی به نام کورکومین است که اغلب برای دادن رنگ به غذاها و لوازم آرایشی استفاده می شود.

تبلیغات

در این مطلب قصد داریم خواص و مضرات مصرف زردچوبه را برای شما بیان کنیم. با مثبت 1 همراه باشید.

فواید فوق العاده زردچوبه


زردچوبه برای آرتریت، سوزش سر دل (دیس پپسی)، درد مفاصل، درد معده، بیماری کرون و کولیت اولسروز، جراحی بای پس، خونریزی، اسهال، التهاب معده، از دست دادن اشتها، زردی، مشکلات کبدی، هلیکوباکتر پیلوری (عفونت زخم معده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، اختلالات صفراوی، کلسترول بالا، بیماری پوستی به نام لیکن پلان، التهاب پوست از تابش و خستگی مفید است.

همچنین برای سردرد، برونشیت، سرماخوردگی، عفونت ریه، تب یونجه، فیبرومیالژیا، تب، مشکلات قاعدگی، خارش پوست، بهبودی پس از عمل و سرطان استفاده می شود. سایر موارد استفاده عبارتند از: افسردگی، بیماری آلزایمر، تورم در لایه میانی چشم، دیابت، احتباس آب، کرم ها، بیماری های خود ایمنی به نام لوپوس اريتماتوز سیستمیک (SLE)، سل، التهاب مثانه و مشکلات کلیه.

بعضی از افراد به علت درد، سرگیجه، تورم، کبودی، گزش زالو، عفونت چشم، آکنه، بیماری های التهابی پوست و زخم های پوستی، درد در داخل دهان، زخم های آلوده و بیماری های لثه، از پوست زردچوبه استفاده می کنند.

تبلیغات

زردچوبه نیز به عنوان انما برای افراد مبتلا به بیماری التهابی روده استفاده می شود.

در مواد غذایی و کارخانه ها، از اسانس زردچوبه بعنوان طعم دهنده استفاده می شود.

زردچوبه

چگونه عمل می کند؟

زردچوبه حاوی کورکومین است. کورکومین و سایر مواد شیمیایی موجود در زردچوبه ممکن است تورم (التهاب) را کاهش دهند. به همین علت، زردچوبه ممکن است برای درمان شرایطی که شامل التهاب است مفید باشد.

تبلیغات

اثربخشی های زردچوبه

 

  • تب یونجه

    با توجه به کورکومین موجود در زردچوبه، به نظر می رسد علائمی مانند عطسه، خارش، آبریزش بینی و احتقان را کاهش می دهد.

  • افسردگی

    بیشتر تحقیقات موجود نشان می دهد که مصرف کورکومین موجود در زردچوبه، علائم افسردگی را در افرادی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند، کاهش می دهد.

  • کلسترول بالا

    بر اساس مطالعات انجام شده، به نظر می رسد زردچوبه سطح چربی تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد.

  • آرتروز

    برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف عصاره های زردچوبه، به تنهایی یا در ترکیب با سایر مواد گیاهی، باعث کاهش درد و بهبود عملکرد در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو می شود. در بعضی از تحقیقات، زردچوبه و همچنین ایبوپروفن برای کاهش درد استئوآرتریت به یک اندازه اثر داشته اند.

  • خارش

    تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف ترکیبی کورکومین به همراه فلفل سیاه بصورت روزانه به مدت 4 هفته باعث کاهش شدت خارش و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به خارش مزمن می شود.

موارد منع مصرف زردچوبه

زردچوبه معمولا عوارض جانبی قابل توجهی ندارد. اما ممکن است برای بعضی از افراد عوارضی همچون ناراحتی معده، حالت تهوع، سرگیجه یا اسهال را به همراه داشته باشد..

در یک گزارش، فردی که مقادیر زیادی زردچوبه، بیش از 1500 میلی گرم دو بار در روز مصرف کرده بود، یک ریتم خطرناک غیر طبیعی را تجربه کرد.

بارداری و شیردهی:

در دوران بارداری و در هنگام شیردهی، زردچوبه درصورتیکه به مقدار معمولی مصرف شود ایرادی ندارد ولی مصرف مقادیر بالای زردچوبه، ممکن است دوره قاعدگی یا رحم را تحریک کند و در دوران حاملگی مضر باشد.

تبلیغات

مشکلات صفراوی:

زردچوبه می تواند مشکلات صفراوی را بدتر کند. اگر سنگ صفراوی یا انسداد مجاری صفراوی دارید، از زردچوبه استفاده نکنید.

مشکلات خونریزی:

مصرف زردچوبه ممکن است باعث لخته شدن خون شود. این ممکن است خطر کبودی و خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی را افزایش دهد.

ریفلاکس معده:

زردچوبه می تواند باعث ناراحتی معده در برخی افراد شود. همچنین ممکن است مشکلات معده مانند ریفلاکس بدتر شود.

نازایی:

زردچوبه ممکن است سطح تستوسترون را کاهش داده و باعث کاهش میزان اسپرم شود. این ممکن است درصد باروری را کاهش دهد.

کمبود آهن:

مقدار زیاد زردچوبه ممکن است از جذب آهن جلوگیری کند. زردچوبه باید با احتیاط در افراد مبتلا به کمبود آهن استفاده شود.

تبلیغات

جراحی:

زردچوبه ممکن است لخته شدن خون را کاهش دهد. ممکن است خونریزی بیش از حد در طول و بعد از جراحی ایجاد شود. استفاده از زردچوبه حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی را متوقف کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا