دستور پخت غذاهای با طبع گرم مخصوص زمستان
![غذاهای زمستانی](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/01/na_5dd3ba5d81254-1280x720-1.jpg)
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به معرفی و طرز تهیه غذاهای پختنی با طبع گرم میپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
سرما که از راه میرسد، ناخودآگاه تغذیهمان همتغییر میکند. ما از هر خوراکی که بدنمان را گرم کند، استقبال میکنیم. شاید برای همین است که بازار آش و هلیم حسابی داغ میشود. در این بخش انواع غذاهای گرم مناسب فصل زمستان را به همراه طرز تهیه هرکدام برای شما عزیزان تهیهکرده ایم.
دستور غذاهای پختنی با طبع گرم
شلهقلمکار غذای ناب زمستانی
طرز تهیه آش شوله قلمکار
بعضی آشها هستند که کمتر در آنها گوشت به کار میرود، مانند آش رشته یا آش دوغ که اصلاً مناسب فصل سرما نیستند.
در عوض آشهایی مانند آش شلهقلمکار ازآنجاکه در مواد اولیه آنها گوشت هم وجود دارد غذای مناسبی برای فصل سرما محسوب میشود. این آش را اگر تند مصرف کنید میتواند به گرمی غذا بیشتر کمک کند.
مواد لازم شلهقلمکار:
- گوشت بدون استخوان: نیم کیلوگرم
- نخود، لوبیاچیتی، ماش، عدس، لوبیا چشمبلبلی و برنج: هرکدام یک فنجان
- سبزی آش (جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، ترخون و مرزه): به میزان لازم
- پیازداغ: به مقدار لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه، روغن و نعناع داغ: به مقدار لازم
روش تهیه شلهقلمکار:
شب قبل حبوبات را خیس کنید. بعدازآنکه گوشت و پیاز را سرخ کردید، زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی آب در آن بریزید و بگذارید خوب بپزد. سبزی آش را خردکنید. وقتی گوشت نیمپز شد، حبوبات را به آن اضافه کنید. وقتی گوشت و حبوبات خوب پخت، سبزی را به آن اضافه کنید. ازآنجاکه مدت پخت آش طولانی است بهتر است حرارت زیر آن را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا همه مواد خوب باهم مخلوط شده و جا بیفتد. نمک و فلفل را زمانی اضافه کنید که آش خوب پخته باشد. بعدازآن روی آش را با پیازداغ و نعناع داغ تزیین کنید.
زمستانتان را با هلیم گرم کنید
هلیم زمستانی از غذاهای پختنی با طبع گرم
هلیم غذایی مناسب برای فصل زمستان است، بهخصوص اگر نخود هم به آن اضافه شود؛ یعنی اگر میخواهید هلیم بپزید به دنبال هلیمی باشید که فقط از گندم درست نشده باشد. نخود گرم است و به گرمی هلیم کمک میکند. اضافه کردن دارچین به مقدار مناسب هم میتواند این هلیم را برای فصل سرما مناسب کند.
مواد لازم هلیم:
- گندم پوستکنده: یک لیوان و نیم
- نخود: یکدوم لیوان
- گوشت گوسفند سردست: 400 گرم
- نمک: یکپنجم قاشق چایخوری
- پیاز متوسط: دو عدد
- آبگوشت: دو لیوان
- دارچین: به مقدار لازم
- شکر: به مقدار لازم
- کره: چهار قاشق سوپخوری
روش تهیه هلیم:
نخود را 24 ساعت قبل از پخت خیس کنید. گندم را 24 ساعت زودتر خیس کرده و بانمک بپزید. نخود را همراه با پیاز و گوشت پخته، سپس گوشت پخته را از آب و نخود جدا کنید و بکوبید تا رشتهرشته شود. گندم را هم با کمی آب جوش در مخلوطکن بریزید تا کاملاً له شود؛ اما نخود را با کمی آبگوشت له کنید. این کار را هم میتوانید در مخلوطکن انجام دهید. بقیه آبگوشت، نخود، گوشت و گندم لهشده را باهم مخلوط کرده و در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کرده و بگذارید هلیم به مدت نیم ساعت جا بیفتد. حواستان باشد که در این مدت هلیم مرتب هم زده شود تا ته نگیرد.
خورش زمستانی فسنجان
طرز تهیه فسنجان، غذایی با طبع گرم
بعضی خورشها مانند خورش کدو و خورش آلو اسفناج به دلیل رطوبتی که دارند برای فصل سرما مناسب نیستند اما خورش فسنجان به دلیل حرارت خوبی که گردو به آن میدهد برای این فصل توصیه میشود. این غذا شیرین و چرب است و به دلیل گردوی فراوان میتواند در سرما طبع شما را به سمت گرمی ببرد.
مواد لازم خورش فسنجان:
- گردو: 500 گرم
- گوشت چرخکرده: 300 گرم
- پیاز: یک عدد
- دارچین: سه قاشق چایخوری
- رب انار: پنج قاشق غذاخوری
- شکر: دو قاشق غذاخوری
روش تهیه خورش فسنجان:
پیاز را ریز رنده کنید و با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و یک قاشق چایخوری دارچین مخلوط کنید تا مواد چسبندگی مناسبی پیدا کنند. حالا با دست کوفتههای کوچکی از این مواد درست کرده و داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. گردوها را چرخ کنید، درون قابلمه دو لیوان آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کرده سپس حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. پسازاین که آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت سه ساعت گردوها با آب خوب بجوشند و بهاصطلاح به روغن بیفتند. بعدازاین که گردوها پخت، رب انار و دو قاشق چایخوری دارچین، شکر و کمی نمک اضافه کنید سپس به مقدار لازم آب بریزید. گوشتهای قلقلی را که آماده کرده بودید به خورش اضافه کنید و یک ساعت دیگر هم بگذارید تا گوشتها درون فسنجان بجوشند. بعد از یک ساعت فسنجان شما آماده است.
سوپ گندم را جایگزین سوپ جو کنید
سوپ گندم از غذاهای پختنی با طبع گرم
اگر علاقه به خوردن سوپ دارید بهتر است بدانید که خوردن سوپهایی مانند سوپ جو و سوپ شیر به دلیل مزاج سرد برای فصل سرما مناسب نیستند، بهجای آن میتوانید از سوپ گندم استفاده کنید که طبعی گرم دارد.
مواد لازم سوپ گندم:
- گندم: یک پیمانه
- جعفری: سه پیمانه، خردشده
- پیاز: یک عدد
- هویج: یک عدد
- نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه: به مقدار لازم
روش تهیه سوپ گندم:
مدت 24 ساعت گندم را خیس کنید. بعد آن را در ظرفی بریزید و آب را اضافه کنید. ادویهها را هم میتوانید در این مرحله اضافه کنید و ظرف را روی حرارت بگذارید تا کاملاً گندمها بپزد و بهاصطلاح مغزش بشکفد. در پایان هویج را رنده کرده و به همراه سبزی خردشده و پیاز به سوپ اضافه کنید و آن را بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و نوش جانکنید.
تهچین؛ بهترین غذای زمستانی!
طرز تهیه ته چین
بهتر است در این فصل از مخلوط برنج سفید و سبزیها و حبوبات همراه گوشت استفاده کنید. غذاهایی مانند نخود پلو، شوید پلو و تهچین از این نظر مناسباند.
مواد لازم تهچین:
- سینه مرغ پخته و خردشده: چهار عدد
- زرده تخممرغ: چهار عدد
- ماست سفت و چکیده: چهار پیمانه
- برنج: پنج و نیم پیمانه
- کره آب کرده: پنج قاشق غذاخوری
- روغن مایع: یک پیمانه
- نمک و زعفران: به مقدار لازم
- آب مرغ: یک پیمانه
روش تهیه تهچین:
بعد از خیس کردن برنج، آب مرغ را به آن اضافه کرده و بگذارید بپزد. سپس برنج را آب کش کنید و بگذارید آب آن کامل برود. در همین زمان مرغ را همراه با پیاز و نمک پخته و آن را رشتهرشته کنید. ماست، زعفران، تخممرغ، نمک، کره آب کرده و نصف روغن را باهم مخلوط کرده و به برنج اضافه کنید طوری که برنج کامل به این مواد آغشته شود. یک قابلمه نچسب که کف آن نازک نباشد روی گاز بگذارید و بقیه روغن را کف آن بریزید. مقدار کمی برنج که حالا آغشته به زعفران، ماست و تخممرغ است را کف ظرف پخش کرده و یکدست کنید. حالا یکلایه مرغ روی آن بریزید و دوباره برنج را روی آن اضافه کنید. این کار را بهصورت لایهلایه تکرار کنید تا مواد تمام شود.
هویجپلو؛ مخصوص زمستان
هویج پلو از غذاهای پختنی با طبع گرم
هویجپلو و کلمپلو هم ازجمله غذاهای مناسب برای فصل سرما هستند چون هویج جزء خوراکیهای گرم و تر است. بهتر است به این غذا دارچین هم اضافه کنید. این غذا از جمله غذاهای رژیم غذایی استاندارد بوده و برای بیشتر افراد مناسب است.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کلم پلو خوشمزه و مجلسی
مواد لازم هویجپلو:
- هویج: یک کیلوگرم
- برنج: یک کیلوگرم
- شکر: 200 گرم
- روغن مایع سرخکردنی: 6 قاشق سوپخوری
- گوشت چرخکرده: 500 گرم
- زعفران: به مقدار لازم
- پیاز: یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- دارچین: نصف قاشق سوپخوری
روش تهیه هویجپلو:
هویج را بهصورت خلالهای باریک خردکنید و داخل روغن تفت دهید. بعد شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخشده بریزید و روی اجاقگاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. زعفران را هم به آن اضافه کنید و پس از یکی، دو جوش، زیر اجاقگاز را خاموشکنید. بهاینترتیب مایه هویج آماده است. حالا پیاز را در گوشت چرخکرده، رنده کنید. نمک و دارچین را هم به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را بهصورت کوفتههای ریزی درآورید. کوفتهریزهها را تفت دهید. وقتی برنج را آب کش کردید، در یک قابلمه بهصورت لایهلایه مایه هویج و برنج را بریزید.
خاگینه از غذاهای پختنی با طبع گرم
طرز تهیه خاگینه
تخممرغ گرم و زرده آش گرمتر است و میتوان برای بهتر شدن کمی فلفل سیاه هم به آن اضافه کرد و خاگینه مناسبی تهیه کرد.
مواد لازم خاگینه:
- تخممرغ: دو عدد
- شیر پاستوریزه: چهار قاشق غذاخوری
- آرد گندم: نصف پیمانه
- بیکینگپودر: نصف قاشق چایخوری
- زعفران ساییده شده: یکچهارم قاشق چایخوری
- روغن مایع مخصوص سرخکردنی: به مقدار لازم
- دارچین: یکدوم قاشق غذاخوری
- پودر گل محمدی: یکدوم قاشق چایخوری
- پودر هل: یکدوم قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: یکدوم قاشق چایخوری
- پودر پسته: یک قاشق چایخوری
- شربت: 250- 300 میلیگرم
- مغز گردوی خشکشده: سه، چهار قاشق غذاخوری
روش تهیه خاگینه:
تخممرغها را با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه کرده، بیکینگپودر و آرد را کمکم روی مایه الک کرده و مخلوطکنید. سپس زعفران، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید. در تابه تفلون مقداری روغن بریزید با قاشق غذاخوری از مایه در روغن ریخته و سرخکنید. هر دو طرف آنکه طلایی شد، در شربت قرار دهید تا کمی شربت به خورد آن برود. از شربت خارج کرده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گل محمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و آن را با گردو، پودر پسته تزیین کنید.
میگو پفکی در سفره زمستانی
میگو پفکی از غذاهای پختنی با طبع گرم
در غذاهای دریایی تنها میگوست که مزاج گرم دارد. خوردن ماهیها در این فصل باید همراه با مصلح باشد (چیزهایی که طبع سردشان را اصلاح میکند). بهعنوانمثال بهتر است هنگام پخت به آنها روغن کنجد یا روغن زیتون اضافه کرد. آویشن هم میتواند ادویه اصلی این نوع غذاها باشد. بعد از مصرف ماهی حتماً خرما میل کنید.
مواد لازم میگو پفکی:
- میگو: 400 گرم
- سیر لهشده: دو حبه
- زعفران و آرد: به میزان لازم
- ماءالشعیر: نصف پیمانه
- بیکینگپودر: یک قاشق چایخوری
- روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه میگو پفکی:
میگو را پاککرده و کنار بگذارید. سیر، زعفران بیکینگپودر، ماءالشعیر، روغن مایع، نمک و فلفل را مخلوط کرده، آرد را کمکم افزوده تا سس به غلظت ماست زدهشده دربیابید. میگوها را داخل مایه گذاشته و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه درون مواد بماند. سپس میگوها را داخل روغن داغ سرخکرده و درون ظرف چیده آن را تزیین کنید.
چلو ماهیچه از غذاهای پختنی با طبع گرم
طرز تهیه چلوماهیچه
در این فصل بیشتر باید از گوشتهای قرمز استفاده کنید، مانند گوشت بره یا گوسفند. در افراد مسن استفاده از گوشت شترمرغ یا گوشت شتر که مزاج گرمی دارند، مناسب است. گوشت پرندههای کوچک هم گرم است و میتوان در صورت تمایل از آن استفاده کرد.
مواد لازم چلو ماهیچه:
- گوشت ماهیچه گوسفندی: نیم کیلو
- پیاز: دو عدد
- نمک و فلفل و دارچین: به مقدار لازم
روش تهیه چلو ماهیچه:
پیازها را خلالی خردکنید و در روغن تفت دهید. حالا گوشت ماهیچه را کف قابلمه روی پیازها بگذارید. در قابلمه را بگذارید و پنج دقیقه با شعله ملایم گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. کمی دارچین به گوشت بزنید و حدود یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. آب نباید روی گوشت را بگیرد. وقتی جوش آمد شعله را کم کنید و حدود سه ساعت زمان بدهید تا ماهیچه حسابی بپزد.
عالی
🙏🙏🙏🙏🙏مفید و عالی دمتون گرررم
خواهش میکنم
موفق باشید🌹
عالی بود ممنون