تغذیه

میوه ‌های عجیب و غریب استوایی؛ عجیب ترین میوه های جهان + تصاویر

علاوه بر میوه‌هایی که می‌شناسیم، میوه‌هایی وجود دارند که شاید تا به حال اسم آن به گوشتان نخورده باشد و دوست داشته باشید طعم متفاوت آن را بچشید. این میوه‌ها مختص مناطق خاصی از کره‌ی خاکی هستند و معمولاً به این راحتی یافت نمی‌شوند.

میوه‌هایی که در این مطلب معرفی خواهیم کرد، گرمسیری هستند و معمولاً در نقاط گرمسیری و استوایی جهان کاشت می‌شوند. شما با سفر به این نقاط می‌توانید از طعم متفاوت و عجیب این میوه‌ها که خواص بسیاری برای سلامتی نیز دارند، لذت ببرید.

9 میوه عجیب و غریب استوایی

1. دوریان

دوریان

دوریان را کجا می‌توان یافت؟

آسیای جنوب شرقی، کشورهای اندونزی، تایلند، مالزی و فیلیپین.

همچنین بخوانید: دوریان چیست؟ | خواص میوه استوایی دوریان یا خارگیل

ارزش غذایی دوریان

دوریان در آسیای جنوب شرقی به عنوان “پادشاه میوه‌ها” شناخته شده است و همچنین بویی بسیار قوی و مزه ای شبیه به بادام دارد. اگر شما بتوانید از بوی تند این میوه عبور کنید متوجه خواهید شد که گوشت داخلی آن کرم رنگ و غنی از مواد معدنی پتاسیم، فیبر، آهن و ویتامین B است.
مطالعات نشان می‌دهد که پوسته بیرونی و خاردار آن دارای خواص ضد سرفه و آنتی بیوتیکی است. اگر نسبت به وزن خود حساسید، توجه داشته باشید که این میوه دارای کالری بالایی است.

2. رامبوتان یا مژکی

رمبوتان

رامبوتان یا مژکی را کجا می‌توان یافت؟

در حالی که این میوه بومی مالزی و اندونزی است ولی در عین حال در سراسر آسیای جنوب شرقی یافت می‌شود.

ارزش غذایی رامبوتان یا مژکی

رامبوتان یکی از بستگان نزدیک میوه لایچی است. دانه، پوست و گوشته این میوه حاوی مقادیر بالا از آنتی اکسیدان هایی مانند: فلاونوئیدها و پلی فنول ها است که می‌تواند در برابر بیماری‌هایی نظیر سرطان از بدن محافظت کند.
در نگاه اول، این میوه شبیه خارپشت دریایی با پوستی قرمزرنگ است ولی در واقعیت، گوشتی سفیدرنگ، کمی ترد با طعمی ترش و شیرین داخل آن نهفته شده است. این میوه سرشار از آهن، کلسیم، فسفر و تمام مواد معدنی است که به ساخت استخوان‌ها کمک می‌کنند.

3. پیتایا یا میوه اژدها

پیتایا

پیتایا یا میوه اژدها را کجا می‌توان یافت؟

در حالی که این میوه بومی آمریکای مرکزی است، ولی در حال حاضر یکی از محصولات سودآور ویتنام محسوب می‌شود. پیتایا نیز در تایلند، نیوزیلند، استرالیا و هاوایی رشد می‌کند.

ارزش غذایی پیتایا

پیتایا میوه ای فوق العاده مغذی است که از آنتی اکسیدان هایی مانند کاروتنوئید ها و همچنین فیبر و ویتامین C برخوردار است. تحقیقاتی در سال 2010 نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در پیتایا به کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و فشار خون بالا کمک می‌کنند. پوست صورتی و روشن این میوه حاوی لیکوپن و پلی فنل است که می‌تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند. گوشت این میوه طعمی تقریباً شیرین دارد و می‌توان آن را به صورت خام مصرف نمود.

4. کامو کامو

کامو کامو

کامو کامو را کجا می‌توان یافت؟

کامو کامو در جنگل‌های بارانی آمازون برزیل، پرو، کلمبیا و ونزوئلا رشد می‌کند.

ارزش غذایی کامو کامو

کامو کامو نوعی توت استوایی است و مزه ای ترش دارد. این میوه حاوی مقادیر بسیار بالایی از ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضدالتهابی است. مطالعه ای در مجله قلب شناسی نشان داد اگر این میوه به مدت هفت روز مصرف شود، سبب کاهش استرس اکسیداتیو می‌شود. بستنی و نوشیدنی‌های کامو کامو در کشور پرو رایج هستند، اما معمولاً این میوه به صورت پودر مصرف می‌شود که می‌توان آن را به آبمیوه‌ها، ماست یا آب اضافه نمود.

5. لایچی

لایچی

لایچی را کجا می‌توان یافت؟

لایچی بومی جنوب چین است، اما در عین حال، در آسیا، آفریقا، آمریکای مرکزی و جنوبی و همچنین در ایالات متحده رشد می‌کند.

همچنین بخوانید: سرخالو یا لایچی | ارزش غذایی لایچی | خواص لایچی

ارزش غذایی لایچی

لایچی دارای طعمی شیرین و عطری خوشبو است. این میوه دارای پلی فنل، ویتامین و فیبر بالایی است. در حقیقت، یک مطالعه نشان داده که لایچی می‌تواند به کاهش چربی شکم و لاغری کمک کند. ترکیبی به نام الیگونول که در این میوه موجود است به جلوگیری از چاقی و کاهش چربی‌ها کمک می‌کند. این میوه دارای پوستی ناهموار و گوشتی نرم و سفید رنگ است.

6. توت گوجی یا گوجی‌بری

گوجی‌بری

توت گوجی یا گوجی‌بری را کجا می‌توان یافت؟

توت گوجی بومی چین است ولی در عین حال در سراسر آسیا و در نقاطی از اروپا یافت می‌شود.

ارزش غذایی توت گوجی یا گوجی‌بری

گوجی‌بری، قرمز رنگ و دارای طعمی شیرین همراه با کمی ترشی است. این میوه دارای ویتامین و مواد معدنی بالایی است. یک مطالعه نشان داده که این میوه می‌تواند به کاهش خستگی، کاهش استرس و افزایش تمرکز و هوشیاری کمک کند و همچنین باعث بهبود سلامت عمومی بدن می‌شود، زیرا دارای سطوح آنتی اکسیدانی بالایی است. این میوه را می‌توان به صورت خام، خشک شده همانند کشمش، آبمیوه و یا مخلوط با اسموتی، غلات و آجیل‌ها مصرف نمود.

7. منگوستین

منگوستین

منگوستین را کجا می‌توان یافت؟

این میوه در آسیای جنوب شرقی و کشورهایی مانند چین، کامبوج، تایلند، مالزی و اندونزی یافت می‌شود.

ارزش غذایی منگوستین

منگوست دارای پوستی بنفش رنگ و سخت، گوشتی سفیدرنگ و شیرین و دانه‌هایی تلخ است. پوست این میوه برای اهداف پزشکی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طب سنتی آسیا، از این میوه برای مبارزه با عفونت‌ها و التیام زخم‌ها مورد استفاده قرار گرفته است و هدف از آن، کمک به عفونت‌های دستگاه ادراری، اسهال و اگزما بوده است. این میوه دارای ویتامین C بالایی است و می‌توان آن را به صورت خام مصرف نمود.

8. آکایی بری

آکایی بری

آکایی بری را کجا می‌توان یافت؟

آکایی‌بری بومی آمریکای جنوبی و کشورهایی مانند برزیل و بلیز است.

ارزش غذایی آکایی بری

این میوه برای قرن‌ها، ماده ای غذایی برای قبایل بومی آمازون مورد استفاده قرار می‌گرفته است، اما اخیراً به عنوان ماده‌ای غذایی فوق‌العاده برای سلامتی شناخته شده است. این میوه دارای ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان بالایی است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که سطح بالای آنتی اکسیدان های موجود در میوه آکایی باعث کاهش استرس اکسیداتیو می‌شود. مطالعه دیگری از انجمن شیمی آمریکا نشان می‌دهد که مصرف آکایی‌بری ممکن است به حفظ سلامت مغز و جلوگیری از بروز زوال عقل کمک کند.

9. جک‌فروت

جک‌فروت

جک فروت را کجا می‌توان یافت؟

جک‌فروت بومی هندوستان است. در عین حال این میوه در جنوب شرقی آسیا، مرکز و شرق آفریقا و برزیل نیز یافت می‌شود.

ارزش غذایی جک فروت

جک‌فروت سبزرنگ، شیرین، آبدار و معطر و جزو بزرگ‌ترین میوه‌های جهان و بزرگ‌ترین میوه درختی با بیشینه وزن 45 کیلوگرم محسوب می‌شود. وزن معمول این میوه به بیش از 18 کیلوگرم و درازای آن‌ به بیش از 60 سانتی‌متر می‌رسد. جک فروت سرشار از پروتئین، پتاسیم و ویتامین B است. این میان‌وعده‌ی گرمسیری سرشار از فیبر است که به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. گوشت شیرین و کره ای این میوه دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتریایی است. دانه‌های این میوه منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B مانند تیامین و ریبوفلاوین هستند که به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن‌ها کمک می‌کنند. علاوه بر گوشت، دانه‌های این میوه را نیز می‌توان به صورت خام مصرف نمود.

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
ترجمه اختصاصی تحریریه مثبت 1

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا