غذاها

لیست انواع غذاهای ایرانی بدون گوشت

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به معرفی انواع غذاهای ایرانی بدون گوشت میپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

تبلیغات

شهرهای مختلف ایران فرهنگ غذایی بسیار متنوع و غنی دارد. در ایران مردم خیلی به غذا و میز و محلی که غذا سرو می شود احترام می گذارند. در فرهنگ غذایی ایران، مردم معتقدند غذا نعمت خداوند است و همیشه باید شکرگذار خدا بود. علاوه بر این، میز به عنوان مکانی که اعضای خانواده روزانه دور هم غذا می خورند و تعامل میکنند بسیار ارزشمند است و صرف غذا بدون اعضای خانواده نوعی بی احترامی به هم و نشانگر ارتباط ضعیف بین آنهاست.

شاید برایتان جالب باشد، ایرانی ها آشپزهای خوبی هستند و غذاهای بسیار متنوع و با ارزش غذایی بالا می پزند. در دانشکده طب سنتی ایران که بخشی از فرهنگ غذایی ایرانیان است، تمام غذاها به طبع های چهارگانه تقسیم می شوند. بر این اساس، هر فردی با توجه به طبع غذایی اش باید تعادل در مصرف غذاهای مختلف را رعایت کند، در غیر این صورت، جسم و روح دچار بیماری می شود. با این حال، در مورد فرهنگ غذایی ایرانی مطالب بسیار زیاد است اما در این مقاله قصد داریم در مورد غذاهای سنتی بدون گوشت در مناطق مختلف صحبت کنیم.

انواع غذاهای ایرانی بدون گوشت (گیلانی)

1. میرزا قاسمی

میرزا قاسمی یکی از غذاهای محبوب استان گیلان است که به عنوان میان وعده یا پیش غذا سرو می شود. بادمجان، تخم مرغ، مقدار زیادی سیر، پیاز و گوجه فرنگی مواد مورد استفاده در این دستور العمل هستند.

همچنین بخوانید: طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی و خوشمزه

تبلیغات

2. باقلا قاتق

باقلا قاتق غذای ملی و محبوب بومی است که مواد اصلی آن لوبیا، شوید، سیر و تخم مرغ است و معمولاً با برنج سرو می شود.

همچنین بخوانید: طرز تهیه خورش گل در چمن (باقلا قاتق) گیلانی

3. ترش تره

ترش تره یک غذای بسیار خوشمزه گیلانی است. در این غذا طعم انواع سبزیجات معطر را حس خواهید کرد، تخم مرغ، دارچین، سیر، سبزیجات معطر و آب نارنج از موادی است که برای تهیه ترش تره استفاده می شود.

4. واویج

مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا سیر، تخم مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن است.

انواع غذاهای ایرانی بدون گوشت (شیرازی)

1. آش سبزی (سوپ سبزیجات)

شیراز انواع مختلف آش دارد اما مشهورترین آن، آش سبزی شیرازی که مختص استان فارس است و در وعده صبحانه صرف می شود.

تبلیغات

2. دوپیازه آلو

یکی دیگر از غذاهای معروف شیراز که به راحتی طبخ می شود، دوپیازه آلو است که طعم آن لذت بخش است. این غذای خوشمزه حاوی گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز سرخ شده، رب گوجه فرنگی و ادویه جات است.

3. دمپخت شیرازی

این غذا یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز است که با هویج، نمک و فلفل، عدس، کلم و برخی از سبزیجات مانند شوید، ریحان، ترخون و جعفری درست می شود.

4. اشکنه شیرازی

اشکنه معروف ترین غذای شیراز است. این غذا به نوعی با تخم مرغ، پیاز، روغن، ماست، شنبلیله تازه و نعناع خشک درست می شود.

انواع غذاهای ایرانی بدون گوشت (غذاهای جنوبی)

1. فلافل

فلافل نه تنها در جنوب بلکه در تمام شهرهای ایران یکی از محبوب ترین غذاها است. ماده اصلی این غذا نخود بوده و فاقد گوشت است. کسانی که تمایلی به خوردن گوشت ندارند می توانند از این مکمل مغذی و پروتئینی استفاده کنند.

2. اوپیوزی

اوپیوزی اشکنه (یکی از غذاهای سنتی ایرانی) است که در دزفول طبخ می شود برای تهیه این غذا از گردو، شکر، زردچوبه، سس انار، پیاز، تخم مرغ، نمک، فلفل و نان خشک استفاده می شود.

تبلیغات

لیست انواع غذاهای ایرانی بدون گوشت

غذاهایی با مواد اصلی بادمجان

  • بورانی بادمجان (مخلوطی از بادمجان پخته و خرد شده و ماست)
  • ناز خاتون (مخلوطی از بادمجان های پخته و خرد شده، ریحان، جعفری، نعناع، پودر گلپر، گردو، روغن زیتون و آب انار)
  • یتیمچه (مخلوطی از بادمجان پخته و خرد شده، گوجه فرنگی و پیاز)
  • کشک بادمجان (مخلوطی از بادمجان پخته و خرد شده، کشک، پیاز سرخ شده و نعناع سرخ شده)
  • شیش آنداز (بادمجان، گردو و رب انار)
  • کال کباب (بادمجان و آب انار)

غذاهایی با مواد اصلی تخم مرغ

  • کوکو سیب زمینی (سیب زمینی پخته شده با تخم مرغ)
  • کوکو سبزی (سبزی های معطر با تخم مرغ و گردو و زرشک)
  • کوکو کدو سبز (کدو سبز پخته شده با تخم مرغ)
  • اشکنه ( سیب زمینی پخته شده با تخم مرغ به صورت خورشت)
  • نرگسی (اسفناج پخته شده و پیاز)

غذاهایی با مواد اصلی برنج

  • دمپختک (برنج پخته شده با باقالی زرد و زردچوبه)
  • دمی گوجه (برنج پخته شده با گوجه فرنگی، سیب زمینی به دلخواه)
  • عدس پلو (برنج پخته شده با عدس و کشمش سرخ شده)
  • دمی هویج (برنج پخته شده با هویج و گردو)

خوراک

  • دو پیازه آلو (سیب زمینی، پیاز و رب گوجه فرنگی)
  • کال جوش (کشک، گردو و نعناع)
  • خوراک لوبیا (سوپ غلیظ لوبیا چیتی و سس گوجه فرنگی)
  • عدسی (عدس و سیب زمینی به دلخواه)
  • دال عدس (سس گوجه فرنگی همراه با پیاز و سیب زمینی)

آش

  • آش رشته (حبوبات، سبزی آش، رشته و کشک)
  • آش گندم (نخود و لوبیاچیتی و گندم همراه با سبزیی آش و نعناع)
  • آش جو (نخود و لوبیاچیتی، جو، کشک و نعناع)
  • آش بلغور (حبوبات، بلغورگندم، سبزی آش و کشک)
5/5 - (4 امتیاز)

منبع
goodiransurfiraniransafareavartravelsaadatrent

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا